19 Mayıs 1919 Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın 100. yılını Türk milleti olarak büyük bir gurur ve coşkuyla kutladık. Bu sevdanın sebebini biliyordum. Anladım ki, değil yüzyıl, bin yıl geçse de bu sevgi ve bu sahiplenme hiç bitmeyecek.

Atatürk'ü anma anlayışı içerisinde olduğumuz bu günlerde, Atatürk'ü, "Atatürk Demek" diye anlatmamın anlamlı olacağını düşündüm.

Atatürk demek; büyük Türk demektir. Atatürk demek; millet olarak var olmak demektir. Atatürk demek; yeni bir vatan, yeni bir devlet demektir. Atatürk demek Türküm demektir, Türkiye demektir.

Atatürk demek; hürriyet, bağımsızlık demektir. Atatürk demek; milli birlik ve beraberlik demektir. Atatürk demek; ortak değerleri birlikte yaşamak demektir. Atatürk demek; hak, hukuk, adalet demektir.

Atatürk demek; yurtta ve cihanda barış istemek demektir. Atatürk demek; milletin geleceğini kendi şahsi emellerinin üstünde görmek demektir. Atatürk demek; kudretin damarlardaki asil kanda olduğunu bilmek demektir.

Atatürk demek; kudretsiz dimağların, zayıf gözlerin gerçeği göremeyeceğini söylemek demektir. Atatürk demek; 100 yıl önceki sözlerinin bugün yol haritası olması demektir.

Atatürk demek; gençlere değer, çocuklara sevgi, kadınlara haklar vermek demektir. Atatürk demek; ilime, bilime, sanata, spora önem vermek demektir. Atatürk demek; kara tahta başında harf öğreterek öğretmen olmak demektir. Atatürk demek; karanlıkları kaldırmak, aydınlığa kavuşmak demektir. Atatürk demek; kalemi ve kılıcı birlikte ustaca kullanmak demektir.

Atatürk demek; leş kargalarını kovalamak, at üstünde düşman üzerine yürümek demektir. Atatürk demek; kızgın güneşin kavurduğu çöllerden, düşman zırhlılarının ateşi altında cehenneme dönmüş Çanakkale'de olmak demektir.

Atatürk demek; ölüm kalım savaşı verilen Sakarya'dan Dumlupınar'a hayatını millete adamak demektir. Atatürk demek; hedef gösterdiği denizde Yunan'a yüzme öğretmek demektir.

Atatürk demek; Samsun'a giden vapurla, azgın dalgalara aldırmadan Anadolu'ya var olma umudunu taşımak demektir. Atatürk demek; Erzurum'da "bar" ile dadaşlarla, İzmir'de "zeybek" ile efelerle el ele olmak demektir.

Atatürk demek; Amasya'da Ferhat'ın deldiği dağları sahiplenen yürek demektir. Atatürk demek; Sivas'ın soğuğuna aldırmadan, sıcak günler vaat etmek demektir.

Atatürk demek; yokuşlarda susayan alın yazısında "ayağa kalk Sakarya" demektir. Atatürk demek; mazlum milletlerin de kurtuluşuna vesile olmak demektir.

Atatürk demek; dünya milletlerinin hayran olduğu ve kıskandığı lider olmak demektir. Atatürk demek; her 10 Kasım'da yeniden doğmak, ölüm gününde doğum günü kutlamak demektir. Atatürk demek; aramak ve anlamak demektir.

Atatürk demek; eskiler ve imkânsızlar için yeniden yapılanmada yenilikler demektir. Atatürk demek; "sarı saçlım, mavi gözlüm neredesin, nerde..." diye ozanın telinde, dilinde söz, yüreklerde köz, gönüllerde öz olmak demektir.

Atatürk demek; "Yanmış, yıkılmış savaş meydanlarında, cihanın görmediği destanlar yaratmak, gelmiş geçmiş kahramanlara bedel, uçsuz bucaksız göklere hükmediyor" diye şairin mısralarında sanat olmak demektir.

Atatürk demek; Ötüken'den Anadolu'ya, Türkiye'den Turan'a giden tarih ve coğrafya yolunda var olan büyük ülkü demektir, Atatürk demek, ''NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE'' haykırışıyla hayat bulan kimliğimizin, kişiliğimizin, karakterimizin, kabiliyetimizin ve kalitemizin adı demektir.

Atatürk demek, yılmamak, yorulmamak, yıkılmamak demektir.

Atatürk demek, Atatürk demek, Atatürk demek...

Atatürk demek; asker, lider, önder, hatip, fikir ve devlet adamı demektir. Atatürk demek; her şeyden önce idealist, mükemmel insan demektir. Atatürk demek; büyük Türk demektir,

Ve, en önemlisi Atatürk demek, Türkün vatan ve millet sevdalısı atası demektir...

SÖZÜN ÖZÜ: Son yüzyılın devlet adamı olarak dünyanın hayranlığını kazanarak pek çok ülkede heykelinin dikilmesi, adının verildiği yerlerin bulunması büyük önder, lider olmasının bir ifadesidir. "Bu memleket tarihte Türk'tü, bugün de Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır" sözü her şeyi anlatmaya yetmektedir. "Değerli ve önemli" olmak hiç de kolay değildir. Değerleri sahiplenmek de bir o kadar önemlidir. Ata'mız, Türk milletinin nadide bir değeridir. Atatürk'ü anlıyoruz, aradığımızın da bilinmesini istiyoruz. Anlatacağız, çünkü unutmayacağız, unutturmayacağız...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.