Bir insan ne zaman yalnızlık acıları çekmeye başlar?

Yalnızlık acıları çekiliyorsa eğer o zaman bu bireyin kendi özünden uzaklaştığının bir işaretidir.

İnsan kendini maddi bedenle özdeşleştirirse kendi özünden uzaklaşır ve kendisine yabancılaşır. Kişinin kendisini sadece bedenden ibaret olarak algılaması yalnızlık duygusunun ortaya çıkmasına neden olur. Bunun nedeni bedenin her zaman yalnız olmasıdır. Ruh ise yalnız olmayandır.

Unutmamak gerekir ki biz hiçbir zaman yalnız değiliz, çünkü ebedi Mutlak kaynak ile bozulmaz bir bağlantıya sahibiz. Kendimizi beden olarak gördüğümüz zaman bu bağlantıya sırtımızı dönmüş oluyoruz. Bu da üzüntüye neden oluyor.

Özümüze yabancılaşınca, yabancılara nasıl güvenmiyorsak, özümüze de güvenmiyoruz, çünkü öze yani kendimize yabancı hale geliyoruz. Özgüven de kayboluyor.

Yalnızlıktan kurtulmanın yolu kendimizle tanışmaktan geçer. Bunun için ad, soyadı, yaş, cinsiyet, din, eğitim, meslek vb. etiketleri bir tarafa bırakıp kendi özümüze odaklanmalıyız.

İşte kendinle tanışmak yalnızlığın kaybolmasını sağlayacak! Yani dünyasal yalnızlık kaybolacak ve varoluşsal yalnızlık belirecek. Özümüze erişince özvarlığımızdaki varoluşsal yalnızlık haz verici olacak ve iyi gelecek.

Yalnızlığın doğasında varoluşsal tek başınalık vardır. Varoluşsal tek başınalığın özünde ise mutlak bütünlük vardır. Bu yüzden varoluşsal tek başınalığa ulaşınca yalnızlık hissetmeyeceğiz çünkü mutlak bütünlüğün içinde olacağız.

Birey bu varoluşsal tek başınalık deneyimini yaşadığında yalnızlığın verdiği huzurun, sessizliğin ve hazzın tadını çıkarmaya başlar ve varoluşla tek başına olmaktan daha harika bir şey olmadığını anlar.

Peki, bu duruma nasıl ulaşacağız?

Bunun için Dünya Değişim Akademisi’nin sunduğu iki yüzden fazla değişim tekniklerinden biri olan “Yalnızlıktan Özgürleşme Sanatı” var elbette.

Bu Değişim Programının amacı bireyin yalnızlığın ne olduğunu anlaması, nedenlerini fark etmesi, yalnızlığın insan kattığı zenginliği görmesi, yalnızlık ile yalnızlık duygusu arasındaki ayrımı fark etmesi ve bu duyguyu dönüştürmesidir.

Yalnızlık duygusunu dönüştürünce artık bu duygudan kaçmanıza gerek kalmayacak, yalnızlıktan keyif almaya başlayacaksınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.