Zihinsel engelli çocuğu tacize 10 ay hapis cezası

Tunceli'de yüzde 50 engelli çocuğu 'istismar' suçlamasıyla yargılanan Zeynel Yıldız'a, taciz suçundan 10 ay hapis cezası verildi.

Tunceli'nin Hozat ilçesinde 17 yaşındaki zihinsel engelli çocuğu istismar suçuyla yargılanan Zeynel Yıldız'a, 10 ay hapis cezası verildi ve hükmün açıklanması geri bırakıldı.  

ÇOCUĞUN AVUKATI İSTİSMARDAN CEZA İSTEDİ

Tunceli Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen karar duruşmasında, iki tarafın avukatları hazır bulunurken tutuksuz yargılanan sanık Zeynel Yıldız, yer almadı.

Sanığın istismardan ceza alması gerektiğini belirten çocuğun avukatı, "Müvekkilimin beyanları bütün aşamalarda istikrarlı ve herhangi bir çelişki bulunmamaktadır. Aksine sanığın savunmaya yönelik her aşamada farklı beyanları mevcut. Bu tür dosyalarda görgü tanığı aramak, hayatın olağan akışına aykırıdır. Elazığ Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi tarafından verilen görüşme raporu da istsimarı doğrular niteliktedir. Dolayısıyla biz sanığın farklı zamanlarda birden çok kez cinsel taciz ve cinsel istismar suçlarında hüküm veren eylemlerde bulunduğunu ve bu yönlü de cezalandırılmasını talep ediyoruz." dedi.

Sanık Zeynel Yıldız'ın avukatı yaptığı savunmada, çocuğun yaşadığını uzun süre anlatmamasını istismar olmadığına kanıt olduğunu savunarak sanığın beraatini istedi.

Mahkeme, Zeynel Yıldız'a, taciz suçundan 10 ay hapis cezası verdi. Ceza, hükmün açıklanmasının geri bırakılması maddesi ile ertelendi. 

Ne olmuştu?

DuvaR'ın haberine göre, Hozat ilçesine bağlı Çığırlı köyünde yaşayan ve 5 yıl önce alınmış ‘yüzde 50 zihinsel engelli’ raporu bulunan S.E., iddiaya göre mayıs ayında okula gitmek için bindiği minibüste Zeynel Yıldız’ın istismarına uğradı. Zeynel Yıldız’ın cinsel istismarları devam edince S.E., yaşananları ses kaydına alarak yakınlarına dinletti. S.E.’nin bir yakınının da ses kaydı ile savcılığa şikayette bulunması üzerine S.E.'nin Çocuk İzleme Merkezi’nde ifadesi alındı. İfade üzerine gözaltına alınan Zeynel Yıldız, suçlamaları reddederek ses kaydındaki ifadelerin kendisine ait olmadığını ileri sürdü. Zeynel Yıldız işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.