Yüzlerce kişi toplandı, ÖSO bayrağı açtı, polis ihbarla öğrendi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Aksaray’da yüzlerce kişinin ÖSO bayrağı açtığı eylemi polis imdat hattına yapılan ihbarla öğrendiklerini, bir gözaltı olmadığını açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ekim 2020’de İstanbul Aksaray Meydanı’nda çekilen görüntülerde yüzlerce kişinin tekbirler eşliğinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bayrakları açtığı gösteri ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

Tanrıkulu, önergesinde ÖSO bayrağı açılan ve Covid-19 önlemlerinin hiçe sayıldığı eylemin sosyal medya üzerinden organize olduğuna ilişkin iddiaları sordu.

'SOSYAL MEDYADAN ORGANİZE OLDUKLARI YÖNÜNDE BİR BULGU YOK'

Bakan Süleyman Soylu, Tanrıkulu’nun soru önergesine sekiz ay sonra yanıt verdi. Konuyla ilgili İstanbul Valiliği’nden talep edilen bilgiler doğrultusunda önergesini cevaplayan Soylu, Tanrıkulu’nun “Cihatçı grup ÖSO bayrağı açtı mı” sorusunu yanıtsız bıraktı. Bakan Soylu, söz konusu eylemci grubun sosyal medya üzerinden organize olduklarına ilişkin herhangi bir bulguya rastlanmadığı ifadelerine yer verdi.

'GRUBUN EYLEMİ YAPILAN İHBAR NETİCESİNDE ÖĞRENİLDİ'

Eylemci grubun, 25 Ekim 2020 saat 15:35 sıralarında Polis İmdat Hattına yapılan ihbar sonucu Aksaray Metro çevresinde toplandıkları bilgisine ulaştıklarını belirten Soylu, bu kişilerin hızlı bir şekilde alandan uzaklaştırıldığını kaydetti.

Soylu, Covid-19 tedbirleri kapsamında eylemci gruba ilişkin yapılmış herhangi bir gözaltı işleminin de bulunmadığını vurguladı. 

duvaR

Anahtar Kelimeler:
EmniyetİstanbulÖSOIhbar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.