YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar oldu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yükseköğretim Kurulu’nda başkan değişikliği yaşandı. Yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca Yükseköğretim Kurulu Başkanı (YÖK) Prof. Dr. Mehmet Ali Yekta Saraç’ın, yerine Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar atandı.

Resmi Gazete’de Prof. Dr. Erol Özvar’ın ilk olarak YÖK Yönetim Kurulu Üyeliğine getirildiği atama kararı ardından da Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildiği kararı yayımlandı. Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç da Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığına atandı.

PROF. DR. EROL ÖZVAR KİMDİR?

İktisat ve iktisat tarihi profesörü olan Erol Özvar, 1966’da İstanbul doğdu. 1989’da Marmara Üniversitesi İktisat Bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Özvar, aynı üniversitede iktisat tarihi alanında yüksek lisans ve doktora yaptı. Özvar’ın Türkçe ve yabancı dillerde yayınlanmış çalışmaları içinde yer alan “Osmanlı Maliyesinde Malikane Uygulaması” kitabı, Osmanlı Bankası Arşivleri ve Araştırma Merkezince 2005’te kitap dalında en iyi eser ödülüne layık görüldü.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.