Yılbaşı öncesi büyükşehirlerde denetleme yapılacak

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Emniyet Genel Müdürlüğü, 31 Aralık Perşembe günü başlayacak olan 4 günlük sokağa çıkma yasağından önce altı büyükşehirde denetim yapılacağını açıkladı. Buna göre, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul ve İzmir’de özel güvenlik personeline yönelik denetim yapılacak.

EGM, yılbaşı günü 21.00’de başlayacak sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde; alışveriş merkezleri, otogar, gar, yüksek hızlı tren garları ve vapur iskelelerinin denetleneceğini açıkladı.

Söz konusu alanlarda, mevcut özel güvenlik uygulamaları ile alınan koruma ve güvenlik tedbirlerinin yeterliliği, görev yapan özel güvenlik görevlilerince sunulan hizmet kalitesinin artırılması ve özel güvenlik görevlilerinin yetki, görev ve sorumlulukları, alınan ve alınması gereken tedbirlerde farkındalık yaratılması amacıyla inceleme yapılması kararlaştırıldı.

Adana, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul ve İzmir’de Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığında görevli polis başmüfettişlerince, söz konusu alanlarda inceleme ve denetim gerçekleştirilecek.

(QHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.