Yerli Füzemiz ATMACA, hedefi tam isabetle vurdu

BURSA ARENA / Haber Merkezi​​​​

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli füze ATMACA'nın test atışı görüntülerini paylaştı.

ATMACA, 18 Haziran’da, TCG Kınalıada korvetinden ilk kez bir gemiyi hedef alan atış ile daha önceki atış testlerinde olduğu gibi hedefini başarıyla vurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu önemli gelişmeyi Twitter'dan yaptığı açıklama ile duyurdu:

"Mavi Vatanımızın çelik kılıcı ATMACA Gemisavar Füzemiz, bugün envantere girişi öncesi gerçekleştirilen son test atışında ilk kez bir gemi hedefini tam isabetle vurmayı başardı. Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Donanmamıza hayırlı, uğurlu olsun."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, test atışı öncesinde ve hedefin vurulma anında çekilen görüntüyü de paylaştı.

Mavi Vatanımızın Çelik Kılıcı ATMACA Gemisavar Füzemiz, bugün envantere girişi öncesi gerçekleştirilen son test atışında ilk kez bir gemi hedefini tam isabetle vurmayı başardı. 

Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve Donanmamıza hayırlı, uğurlu olsun. pic.twitter.com/XVPXhTGgTI

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) June 18, 2021

Atış talimatı Akar'dan

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı: ATMACA hedefi tam isabetle vurdu

Atış senaryosu kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığınca hurdaya ayrılan bir gemi hedeflendi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın talimatının ardından TCG Kınalıada’dan yapılan atışla söz konusu gemi tam isabetle vuruldu. 

TRT'de yer alan habere göre, Atış testini başta Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar olmak üzere; Kuvvet Komutanları,Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Yiğit ve Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci ve yurtdışından katılan yabancı konuklar canlı izledi.

Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki TSK Komuta Kademesi’nin TCG KINALIADA korvetinden takip ettiği ATMACA füzesinin su üstü hedefi tam isabetle vurduğu anlara ilişkin görüntüler… pic.twitter.com/L70lwVAs6r

— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) June 18, 2021

Envantere girmek için gün sayan ATMACA, bu son atış testinde de tam not almayı başardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı: ATMACA hedefi tam isabetle vurdu

Füzenin tam isabetle hedefle buluştuğu an savaş harekat merkezinde büyük coşkuyla karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaştı: ATMACA hedefi tam isabetle vurdu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.