YAŞ kararıyla Kara Kuvvetleri Komutanlığına Orgeneral Musa Avsever atandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıda, albay ve generallerin terfileri karara bağlandı. Bu kapsamda, yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever oldu.

Bugün yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısı sonrasında alınan kararlar açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan kurulda, Türk Silahlı Kuvvetlerindeki atamalar karara bağlandı ve emekliliğe ayrılan askerler belirlendi. YAŞ’ta alınan kararlar Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın tarafından duyuruldu.

KARA KUVVETLERİ KOMUTANI ORGENERAL MUSA AVSEVER OLDU

Kara Kuvvetleri Komutanı Musa Avsever kimdir? Musa Avsever'in biyografisi

Bu kapsamda açıklanan YAŞ kararlarından öne çıkanlar şu şekilde:

Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Musa Avsever oldu.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal’ın görev süresi YAŞ kararıyla 1 yıl uzatıldı.

30 Ağustos 2021 tarihinden geçerli olmak üzere 17 general ve amiral bir üst rütbeye, 56 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 240 olan amiral ve general sayısı 266 yükseltildi.

44 general ve amiralin görev süreleri 1 yıl, 320 albayın görev süreleri ise 2 yıl süreyle uzatıldı.

QHA

Anahtar Kelimeler:
YasKKKOrg Musa Arsever
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.