Whatsapp'tan yeni açıklama! Sözleşmeyi kabul etmeyen hesapların işlevselliği azaltılacak

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Whatsapp’ın tepkilere neden olan gizlilik sözleşmesi kararına dair yeni açıklama geldi. Buna göre kullanıcıların yeni sözleşmeyi kabul etmemesi halinde hesaplar askıya alınmasa da uygulamanın işlevselliği kademeli olarak azaltılacak. Ancak bir süre sonra mesajlar ve aramalar iletilmeyecek.

Gizlilik sözleşmesinde gittiği değişiklikten ötürü tepkilere neden olan WhatsApp’ın, yeni gizlilik sözleşmesinin onaylanma tarihi 15 Mayıs’a ertelenmişti. Bu tarihten sonra sözleşmeyi kabul etmeyenlerin hesaplarının önce askıya alınacağını ve ardından 120 gün içinde silineceğini açıklayan WhatsApp, yeni kararını açıkladı. Facebook bünyesindeki mesajlaşma platformu WhatsApp’tan dün yapılan son açıklamaya göre 15 Mayıs’a kadar sözleşmeyi onaylamayanların hesabı askıya alınmayacak ve silinmeyecek. Ancak uygulama bu tarihten sonra gizlilik sözleşmesi hatırlatması yapmaya başlayacak ve bu uyarı bir süre sonra kalıcı hale gelecek.

WHATSAPP, MESAJLARI İLETMEYECEK

Sonraki süreçte ise WhatsApp kullanıcılarının hesaplarında işlevsellik azaltılacak ve sohbet listesine erişim kaldırılacak. Sınırlı kullanım için birkaç hafta süre verilecek. Bu süre içerisinde de sözleşme halen onaylanmaz ise WhatsApp gelen mesajları ve aramaları tamamen iletilmeyecek.

WHATSAPP’IN ZORUNLU GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ

WhatsApp, 4 Ocak’ta “Gizlilik İlkesi”ni güncellemiş ve kullanıcılarına güncellenen ilkeleri kabul etmeleri için bildirim yollamıştı.
Hesap bilgileri, mesajlar, konum bilgileri gibi birçok verinin Facebook’a ait şirketlerle paylaşılmasını içeren yeni koşulların onayı için kullanıcılara 8 Şubat’a kadar süre vermişti.
WhatsApp, yeni koşulların kabul edilmemesi durumunda uygulamanın kullanılamayacağını belirtmişti.

WHATSAPP, ZORUNLU GÜNCELLEMESİNDEN AB ÜLKELERİNİ MUAF TUTTU

WhatsApp, bu kararına ilişkin kullanıcılardan yoğun eleştiri alması üzerine yaptığı açıklamada, “Avrupa Bölgesi” kullanıcılarının bu güncellemeden etkilenmeyeceğini, bu bölgedeki kullanıcıların verilerinin Facebook şirketleriyle paylaşılmayacağını duyurmuştu.
WhatsApp’ın sitesinde yer alan bilgilere göre, Avrupa Bölgesi olarak isimlendirilen ülkeler arasında sadece Avrupa Birliği (AB) ülkeleri yer alıyor. Bu nedenle Türkiye’deki kullanıcıların WhatsApp kullanımına devam etmesi için güncellenen koşullara onay vermesi gerekiyor.
Uzmanlar, AB ülkelerinin bu düzenleme kapsamına alınmamasının “çifte standart” olduğunu, veri güvenliğine yönelik sert yaptırımlar içeren yasal düzenlemeler nedeniyle WhatsApp’ın AB ülkelerine karşı “temkinli” yaklaştığını belirtiyor.

WHATSAPP’TAN TEPKİLER ÜZERİNE AÇIKLAMA

WhatsApp, 11 Ocak’ta tepkiler üzerine bir açıklama yayımlayarak, kullanıcıların gizliliğini korumaya önem verdiklerini ve gizlilik politikalarını kullanıcıları ile paylaştıklarını belirterek, uygulamayı kullanmaya devam etmek isteyen tüm kullanıcıların, yeni hizmet şartlarını 8 Şubat’a kadar kabul etmeleri gerektiğini belirtti.
Son olarak WhatsApp, güncelleme için verilen süreyi 15 Mayıs’a kadar ertelediğini duyurmuştu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.