Van Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya hayata veda etti!..

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Van Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Özgür Katip Kaya, yakalandığı koronavirüs rahatsızlığına yenik düşerek yaşamını yitirdi.

adalet.org.tr web sayfasında yayınladığı 'HSYK değişmelidir, çünkü..'  başlıklı bir yazısında,

"HSYK, milliyetçileri, sosyal demokratları ve Alevileri dışlayarak, sicillerini bozan müfettişlere göz yumarak, unvanlı görevlerden uzaklaştırarak çok tehlikeli işler yaptı. Yargıdaki ayırımcılık iyice incelenmelidir. Yargı ve toplum haksızlığı kaldırmaz. Yargıyı bir tarafı tutarak ayakta durdurmak boşuna bir çabadır. Kimse kimseyi kandırmasın. Kimseyi yanlış yönlendirmeyelim. HSYK ayırıma dayalı uygulamadan tüm uyarılara rağmen vazgeçmedi. Anayasa ve kanunlarımıza göre yasak olan ayırımcılık HSYK tarafından yasal hale geldi.."

söylemiyle öne çıkmış, objektif bakışta bir Hukuk İnsanı...

Bu cesareti ve duruşunun yanı sıra son derecede insan sevgisi, hoşgörü ve engin terbiye ile tüm bunların ötesinde sokak hayvanları konusunda da duyarlılık sahibi bir gönül insanı..

Bursa Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken, Van'a tayin edilmiş ve son 3 yıldır o ilde görevini sürdürmüş, 53 yaşında, evli ve 1 çocuk babasıydı.

BURSA ARENA Ailesi olarak,

Kuruluşumuzdan itibaren müstesna fikirleriyle sürekli destek, moral ve teşvikte bulunan gönül dostumuz,

Özgür Katip Kaya'ya Allah'tan rahmet ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Mekanı Cennet Olsun İnşallah.

(Fotoğraflar: bursaport)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.