Vakıflar Bankası emeklilerinin mağduriyeti
BURSA ARENA / Haber Merkezi

Vakıflar Bankası Emeklileri Derneği Ankara Şubesi Başkanı Erdoğan ÇEVİK, gazetemize yaptığı açıklamada;

"...Vakıflar Bankası  emeklileri geçmişte  Sosyal Sigortalar Kurumu  emeklilerine göre 2.7 kat daha fazla prim ödeyerek emeklilikte rahat bir yaşam hedeflemiştir.. Fakat 2001 kriziyle birlikte yapılan değişikliklerle kazanmış oldukları hakları birer birer ellerinden alınmaya başlamış olup, 2002, 2003,2004  yıllarında devletin vermiş olduğu TÜFE farklarını banka emekli sandığı emeklisine yansıtmamış yüksek prim ödeyerek müsteşar emeklisine denk olması gereken maaşlarımız  SGK’nın  taban aylıklarına kadar düşürülmüştür. Yapılan bütün itirazlar ve girişimler sonuçsuz kalmıştır.
2006 yılından itibaren emeklilerimizce Banka sandık aleyhine TÜFE  davaları açılmıştır.
İş Mahkemelerinde açılan davalarımız 2010 yılına kadar devam etmiş ve mahkemeler haklılığımızı kabul etmiş Yargıtay hukuk kurulu, emeklilerimizin haklılığını 2010/170 Nolu kararıyla ortaya koymuştur.
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi kazanılan bir davamızı onaylamış, kazanan emeklimiz kısmi parasını da almıştır. Buna karşılık olarak sandık ve bankanın girişimleri sonucu TBMM ’inde çıkarılan 6111 sayılı torba kanununun içerisine 53 nolu madde eklenerek geriye dönük bu yasayla emeklilerimizin kazanmış oldukları hukuken onaylanmış haklarının tamamı ellerinden alınmıştır. Aileleri, çocukları ve bakmakla yükümlü oldukları neredeyse 100.000 kişilik bir topluluk mağdur edilmiştir. Yapılan bütün itiraz ve  girişimlerimiz sonuçsuz kalmıştır.
Türkiye Vakıflar Bankası emeklileri 5-6 yıl boyunca mahkemelerde koşturmuş olup avukatlara yüksek miktarda ücretler ödeyerek davalarını kazanmıştır. Her şey bitti derken  hukuken kazanılan haklarımız siyaseten elimizden alınmıştır. Bu  durumda emeklilerimiz büyük bir hayal kırıklığına uğramıştır. Yüce Meclisimizin bu konuyu gündeme getirerek bir çözüme kavuşturacağı inancındayız.
Gerekli tüm bilgi ve belgeler dosyamızda mevcut olup TBMM Başkanlık Makamına arz edilmiştir..." Dedi.
    

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yeter Şahan 7 yıl önce

Emeklerine saglık.

Avatar
Meral Spn 7 yıl önce

Emegınız ıcın sonsuz tskler.

Avatar
Zeynep Kanbur 7 yıl önce

Sagolun.

Avatar
Güzin CENGİZ 7 yıl önce

Emeklerinize sağlık teşekkürler

Avatar
Nuran ERYILMAZ 7 yıl önce

Ağzınıza kaleminize sağlık...Erdoğan Bey.

Avatar
Halil AYYILDIZ 7 yıl önce

Emeklerinize saglık teşekkürler baskan

Avatar
TC Hatice AKBAŞ 7 yıl önce

Emeklerinize sağlık, Erdoğan Bey...

Avatar
Necla SARAYKÖLÜ 7 yıl önce

EMEKLERİNİZE SAĞLIK,,,ÇOK TEŞEKKÜRLER SAYIN BAŞKAN.