Urfa'da 100 yıllık kan davası barışla sonuçlandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Urfa'nın Karaköprü ilçesinde Gerger ve Atçı aileleri arasında yaklaşık 100 yıldır devam eden kan davası barışla sonuçlandı.

Merkez Karaköprü ilçesine bağlı Kurdika Jorin (Höyüklü) köyünde yaşayan Gerger ve Atçı aileleri arasında, arazi anlaşmazlığından uzun yıllar önce başlayan husumet nedeniyle yaşanan silahlı kavgalarda, her iki aileden hayatını kaybedenler ve yaralananlar oldu.

En son 6 ay önce 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı kavganın ardından kanaat önderi Ahmet Ersin Bucak, görüştüğü aileleri barışmaya ikna etti.

Urfa’da bir restoranda, kanaat önderlerinin katılımıyla aileler bir araya getirilerek barıştırıldı.

Kanaat önderi Bucak da her iki aileye teşekkür ederek, güzel bir olaya vesile olduğu için mutlu olduğunu ifade etti.

Bucak, “Barışmasını bilmeyen kavga etmesin. Beşerdir, şaşar ama önemli olan hatada ısrar etmemektir. Bu iki ailemiz belki 100 yıldır husumetliydiler. Önemli olan Kan Davasında ısrar etmemek. Başta iki ailenin büyükleri olmak üzere barışta emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından barış duası gerçekleştirildi.

RÜDAW Tv.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.