Ukrayna uçakları Türkiye'deki yangınlara müdahale etmeye devam ediyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Ukrayna’nın, orman yangınlarıyla mücadeleye destek için Türkiye’ye gönderdiği iki uçak çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ukrayna’dan gönderilen 2 uçağın bugüne kadar 107 uçuşla 856 ton su boşalttığı bildirildi.

Ukrayna Devlet Acil Servisi, son 24 saatte Muğla’daki yangın bölgelerine 9 uçuşla 72 ton su boşaltıldığını açıkladı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada, uçakların yangın bölgelerine bugüne kadar 107 uçuş yaptığı ve 856 ton su attığına dikkat çekildi.

GECE HELİKOPTERİ DE GÖNDERİLMİŞTİ

Ukrayna, 30 Temmuz 2021 tarihinde Türkiye’ye orman yangınlarıyla mücadeleye destek için 2 AN-32 P tipi uçak ile özel destek ekibi göndermişti. Ukrayna’dan 6 Ağustos 2021 tarihinde Türkiye’ye yardıma gelen; en önemli özelliklerinden biri de söndürme faaliyetlerini gece de durmadan yürütme kabiliyetine sahip helikopterlerden 3’ü Milas Fesleğen’deki orman yangınında gece mesaisi gerçekleştirmişti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.