Ukrayna'dan tahliye edilen yetim çocuklar, Eskişehir'e getirildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı 24 Şubat’ta başlattığı işgal girişimi nedeniyle hayatları tehlike altında olan bir grup yetim Ukraynalı çocuk daha Türkiye’ye getirildi. Kırım Ailesi Koordinatörü Anife Kurtseitova, Ukrayna’nın Fastiv kentinden çoğu çocuk olmak üzere 68 kişinin Türkiye’ye tahliye edildiğini bildirdi.

Rusya, 24 Şubat’ta Ukrayna’ya karşı geniş çaplı işgal saldırısı başlattı. Rusya saldırıların başından itibaren sivilleri hedef aldı. Rus bomba ve füzelerden kaçmak için milyonlarca Ukrayna vatandaşı yurt dışına çıkmak zorunda kaldı. Bunların arasında yetim çocukları da yer alıyor. Savaşın başından bu yana Türkiye’ye Ukrayna’dan yüzlerce yetim çocuk getirildi. Kırım Ailesi Koordinatörü Anife Kurtseitova, geçen hafta Ukrayna’dan Türkiye’ye 60 çocuğun daha getirildiğini duyurdu.

Kurtseitova yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçiliği ve Göç İdaresinin desteğiyle Fastiv kentinden çoğu yetimhanede büyüyen 60 çocuk olmak üzere ayrıca 8 yetişkinin Eskişehir’e tahliye edildiğini bildirerek, “Çocukların az da olsa savaşı unutmaları ve mutlu olmaları için mutlaka elimizden geleni yapacağız. Bu kadar ciddi bir iş kapsamında yardımcı olan T.C. Kiev Büyükelçiliğine ve ayrı olarak Büyükelççi Yağmur Ahmet Güldere’ye, Türkiye Göç İdaresine ve özellikle Eskişehir Göç İdaresine, Ukrayna Ankara Büyükelçiliğine, Fastiv şehri Belediye Başkanı Mıhaylo Netyajuk’a, Eskişehir Kırım Tatar derneklerine ayrıca Recep Şen, Uğur Kulcanay, Ercan Bozkurt, Ümit Şilit, Metin Gündoğdu, Cengiz Yapıcınar’a teşekkür etmek istiyorum. Hepiniz harikasınız, Allah sizi korusun!” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.