Türkiye’den Yunanistan’a kaçmaya çalışan 3 bin FETÖ'cü sınırda yakalandı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişiminden bu yana Türkiye’den Yunanistan’a kaçmaya çalışan 3 bin 10 FETÖ üyesi Edirne-Yunanistan sınırında yakalandı.

FETÖ darbe girişiminden sonra yargılanmak üzere aranan örgüt üyeleri, Edirne’den Yunanistan’a kaçmayı planladı. Türk güvenlik güçleri tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinden bu yana 3 bin 10 FETÖ üyesi sınırda yakalanarak gözaltına alındı. Aralarında meslekten ihraç edilen hakim, savcı, asker, polis, öğretmen ve akademisyenlerin olduğu açıklandı.

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in yeğeni Sümeyye Gülen, Meriç Nehri’ni geçerek Yunanistan’a kaçmaya çalışırken Haziran 2022’de yakalandı. 

YUNANİSTAN’A KAÇIŞ PLANI YAZIŞMALARI ORTAYA ÇIKTI

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan çalışmalar sonucunda FETÖ üyelerinin kaçmasına yardım eden örgütün sözde imamlarından S.B de yakalandı.Şüphelinin üstünden çıkan telefonda, FETÖ üyeleri ile yasa dışı faaliyetler için irtibat kurduğuna dair delillere rastlandı. S.B.’nin, soruşturması yürütülen FETÖ üyeleriyle WhatsApp üzerinden iletişime geçtiği ortaya çıktı.

Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye, örgütün Yunanistan’a kaçmaya hazırlanan üyelerinin gizli haberleşme programlarıyla paylaştığı kaçış için “fiyat tarifesi” notları da yansıdı. Tutuklu örgüt üyesi B.Ç.’nin cep telefonunda yapılan incelemede, Meriç Nehri üzerinden Yunanistan’a kaçış masrafları hakkında “kişi başı can yeleği, bot ve pompa için alınacak masraflar” şeklinde notlar bulundu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.