Türkiye, Rusya'nın Ukrayna'dan çaldığı iddia edilen tahıl gemisini serbest bıraktı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye, Rus işgalcilerin Ukrayna’nın Berdyansk kentinden çaldığı iddia edilen tahılı taşıyan gemiyi serbest bıraktı. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı tarafından gemi ile ilgili yapılan açıklamada, “Türk tarafına geminin el konulması için talepte bulunuldu. Ancak Ukrayna’nın talebi dikkate alınmadan gemi, 6 Temmuz akşamı serbest bırakıldı.” diye bildirildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı 7 Temmuz 2022 tarihinde resmi sitesinden yaptığı açıklamada; Türkiye’nin, Rusya’nın işgali altındaki Ukrayna’nın Berdyansk kentinden çaldığı tahılı taşıyan Jibek Jolu (İpek Yolu) gemisini serbest bıraktığını duyurdu. Ayrıca, Ukrayna Dışişleri Bakanlığı geminin serbest bırakılmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisini, Dışişleri Bakanlığına davet edildiğini bildirdi.

UKRAYNA, ÇALINTI TAHILI TAŞIYAN RUS GEMİNİN SERBEST BIRAKILMASINI HAYAL KIRIKLIĞI İLE KARŞILADI

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı söz konusu geminin Türkiye tarafından serbest bırakılması ile ilgili, “Ukrayna yönetiminin ilgili makamlarının ivedi müdahalesi sayesinde çalıntı yük boşaltılamadı ve gemi alargaya alındı. Türk tarafına, gemi ve yüke el konulması için talepte bulunuldu. Aynı zamanda Ukrayna’nın talebi dikkate alınmadan, Türkiye tarafı, gemiyi 6 Temmuz akşamı serbest bıraktı. Ukrayna bu haberi derin bir hayal kırıklığı ile karşıladı. Türk tarafına bu durumun soruşturulması ve Ukrayna’nın ilgili makamlarının taleplerine kapsamlı bir cevap verilmesi ve gelecekte benzer vakaların önlenmesi için acil bir talepte bulunduk.” diye belirtti.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.