Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden resmi olarak çıktığı 1 Temmuz'da kadınlar sokaklarda: Bizim için bitmedi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

İstanbul Sözleşmesi'nin ilk imzacısı olan Türkiye, 1 Temmuz itibarıyla sözleşmeden çekildi. "İstanbul Sözleşmesi'nden Vazgeçmiyoruz" diyen binlerce kadın polis ablukasına rağmen yurt genelinde sokaklara çıktı. İstanbul Taksim Tünel'de buluşan kadınlar "Bizim için bitmedi" sloganları atarken; İzmir'de polis toplanan kitleye biber gazı sıktı. 

Kadın örgütleri, sözleşmeden çıkan Türkiye'nin farklı kentlerinde protesto için çağrı ve duyuru yapmıştı. 

Sendika.org'da yer alan habere göre, polis Tünel'de basın açıklamasına müdahale edilmeyeceğini ancak İstiklal'de yürüyüş yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. 

İzmir'de polisten müdahale

İzmir'de, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını protesto etmek amacıyla toplanan kadınlara polis biber gazıyla müdahalede bulundu.

İstanbul Sözleşmesi Yaşatır Kampanya Grubu üyesi bir grup kadın, Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararını protesto etmek için Alsancak'taki Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde saat 18.30 sıralarında toplandı.  Polis ekipleri, yürüyüş yapmak isteyen gruba izin vermedi. Grup yürüyüş için diretince, polis biber gazıyla müdahalede bulundu. Olayla ilgili herhangi bir gözaltı işlemi uygulanmadı.  

T24

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.