Türkiye, Litvanya’ya bağışladığı Bayraktar TB2’yi teslim etti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye, Litvanya’ya ücretsiz olarak Bayraktar TB2 SİHA bağışlayacağını duyurmuştu. Baykar Teknoloji, 6 Temmuz 2022’de Siauliai Hava Üssü’nde Litvanyalı yetkililere Bayraktar TB2’yi teslim etti. Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas ve Ukrayna’nın Vilnius Büyükelçisi Petro Besta’nın bir arada bulunduğu törende Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna’nın egemenliğini koruması için fayda sağlaması temennisinde bulundu.

Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, Ukrayna’nın Vilnius Büyükelçisi Petro Besta ve Türk hava savunma şirketi Baykar Teknoloji’nin Genel Müdürü Haluk Bayraktar Siauliai Hava Üssü’nde 6 Temmuz 2022’de bir araya geldi. Tören kapsamında Baykar Teknoloji, Litvanya’ya Bayraktar TB2 SİHA’yı (Silahlı İnsansız Hava Aracı) teslim etti.

TÜRKİYE LİTVANYA’YA BEDELSİZ BAYRAKTAR TB2 SİHA TESLİM ETTİ

Genel Müdür Haluk Bayraktar, kampanyayı organize eden Litvanya televizyonu Laisves’e yaptığı konuşmada, “Yüz binlerce Litvanyalının gönüllü olduğu bu kampanyadan çok etkilendik. Şirket olarak bir şeyler yapmak istedik. Bayraktar TB2’yi ücretsiz vermek, Litvanyalıların dayanışmasına katkıda bulunmak istedik” ifadelerini kullandı. Bayraktar, Ukrayna’ya barış getirmesi ve ülkenin egemenliği koruması için fayda sağlaması temennisinde bulundu.

“BAYRAKTAR ARMAĞANIDIR”

Büyükelçi Besta ise “Bu büyük kuşu gördüğümde şükran ve hayranlık hissediyorum” dedi. Besta bunun hükumetler veya büyük şirketler tarafından değil, halk sayesinde elde edilmiş olmasının altını çizdi. Litvanya’ya teslim edilen ve Siauliai üssünde Ukrayna’ya gitmeyi bekleyen Bayraktar TB2 SİHA’nın üzerinde “Bayraktar armağanıdır” yazması dikkat çekti.

Litvanya halkı Rus saldırıları altındaki Ukrayna’ya destek olmak için bağış kampanyası düzenleyerek, 3 gün içinde 6 milyon avro toplamıştı. Türk Hava Savunma Şirketi Baykar Teknoloji ise Bayraktar TB2’yi Litvanya’ya ücretsiz vereceklerini açıklamıştı. Bugün bedelsiz olarak verilen SİHA, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü savunmada katkı sağlıyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.