Türkiye, KKTC'ye 26 bin doz Kovid-19 aşısı daha gönderdi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye, KKTC’ye 26 bin doz koronavirüs aşısı daha gönderdi. Gerçekleştirilen son sevkiyatla Türkiye’den KKTC’ye ulaştırılan aşı miktarı 216 bin doza yükseldi.

Türkiye, koronavirüs ile mücadele kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) 26 bin doz Sinovac aşısı daha gönderdi. Türkiye Sağlık Bakanlığına ait ambulans uçakla taşınan aşılar, saat 21.00’de Ercan Havalimanı’na indirilerek KKTC Sağlık Bakanlığı yetkililerine teslim edildi. Türkiye’nin KKTC’ye gönderdiği aşı miktarı son sevkiyatla beraber 216 bine doza ulaştı. Belirtildiğine göre bir miktar aşının daha KKTC’ye gelmesi bekleniyor.

TEMMUZ SONUNA KADAR HER HAFTA GÖNDERİLECEK

KKTC Sağlık Bakanı Ünal Üstel, Ankara temaslarına ilişkin Bayrak Radyo Televizyonuna (BRT) yaptığı açıklamada, Temmuz ayı sonuna kadar Türkiye’den her hafta belirli sayılarda aşının KKTC’ye gönderileceğini ve aşılama seferberliği başlatılacağını söylemişti. Üstel, “Ana vatanımız Türkiye Cumhuriyeti’nden her hafta Sinovac aşıları gelecek. Bu doğrultuda biz ekip arkadaşlarımızla birlikte ve özellikle aşılama merkezlerimizin de dışına çıkarak, özel hastanelerle ve Yakın Doğu Hastanesi ile de iş birliği içerisinde bu aşılamaya hız katmış olacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

QHA

Anahtar Kelimeler:
KKTCKorona AşısıSinovac
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.