Türkiye: Kırım dahil Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü destekliyoruz

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyinin Ukrayna özel oturumunda, savaşta sivilleri hedef alanlardan hesap sorulması gerektiğine ve barışçıl çözüm için diyalog kanallarının açık tutulmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyinin Ukrayna özel oturumu 12 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşti. Türkiye’nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisinin oturumda yaptığı açıklamada “Kırım dahil olmak üzere Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğünü destekliyoruz” denildi.

“SİVİLLERİ HEDEF ALANLARDAN HESAP SORULMALI”

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik BM Sözleşmesi’ni delen askeri saldırılarını Türkiye’nin reddettiği belirtilen açıklamada “Uluslararası camia, bu tür bölgesel ve küresel zorlukların olası risklerini kaldıracak durumda değildir” ifadesini kullandı.

Kıyiv, Buça ve Mariupol’deki görüntülerin dehşet verici olduğu hatırlatılan açıklamada “Masum siviller ve sivil altyapıların hedef alınması asla kabul edilemez” ifadelerine yer verildi ve bağımsız soruşturma yapılarak sivilleri hedef alanlardan hesap sorulması gerektiği vurgulandı.

“DİYALOG KANALLARI AÇIK TUTULMALI”

İnsani durumun düzelmesi ve barışçıl bir çözüm için taraflar arasında diyalog kanallarının açık tutulması gerektiği dile getirilen açıklamada, barışın sağlanması için Türkiye’nin çalışmalarını devam ettireceğinin altına çizildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.