Türk Polis Teşkilatı, kuruluşunun 177'nci yılını kutluyor

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türk Polis Teşkilatı’nın 177’nci kuruluş yıl dönümü kaydediliyor. Polis haftası, tüm yurtta çeşitli törenlerle kutlanmaya devam ediyor. Ankara’da, İstanbul’da ve diğer illerde de çeşitli etkinliklerle kutlanan polis haftası dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir kutlama mesajı yayımladı.

Türk Polis Teşkilatı, 10 Nisan 1845’te yayımlanan Polis Nizamnamesi ile temelleri atıldı. Teşkilat, 330 bin 350 personeliyle kuruluşunun 177’nci yılını kutluyor. Polis haftası Türkiye genelinde çeşitli resmi tören ve etkinliklerle kutlanmaya devam ediyor.

Emniyet Teşkilatının 177’nci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla 8 Nisan 2022 tarihinde Ankara’da Cebeci Polis Şehitliği’nde tören düzenlendi. Türk Polis Teşkilatının 177. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla 9 Nisan akşamı İstanbul’daki Galata Kulesi üzerinde “video ve fotoğraf gösterisi” yapıldı. Türkiye’nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümünü yayımladığı bir mesajla kutladı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.