Türk Ordusu'ndan PKK'nın kalbi olarak bilinen Gara bölgesine operasyon!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin bölücü terör örgütü PKK’nın kalesi olarak bilinen Gara bölgesine yönelik başlattığı harekat devam ediyor.

Türk ordusunun havadan ve karadan başlattığı Pençe Kartal-2 Harekatı kapsamında, halen bölgede hareketlilik yaşanıyor. Bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. Operasyonda ÖKK Astsubay Kıdemli Başçavuş Harun Turhan şehit oldu.

Milli Savunma Bakanlığının bugün duyurduğu Pençe Kartal-2 Operasyonu, bölücü terör örgütüne ağır bir darbe vurmayı hedefliyor. Havadan ve karadan Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde devam eden operasyon kapsamında sınıra 35 km mesafede bulunan Gara/Siyan bölgesine indirme yapıldı. Bugün başlatılan Pençe Kartal-2 Harekatı kapsamında askeri hareketlilik devam ediyor.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ, GARA BÖLGESİNİ YOĞUN OLARAK VURUYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri hava unsurları, Gara bölgesini yoğun ateş altına aldı.

ÖZEL KUVVET ASKERİ HARUN TURHAN ŞEHİT DÜŞTÜ

Öte yandan, Kuzey Irak Gara bölgesine başlatılan operasyonunda çıkan çatışmada ÖKK Astsubay Kıdemli Başçavuş Harun Turhan şehit oldu.

(QHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.