"Türk Konseyi Devlet Başkanları Sekizinci Zirvesi" yarın İstanbul'da gerçekleşecek

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türk Konseyi Devlet Başkanları Sekizinci Zirvesi, 12 Kasım 2021’de İstanbul’da gerçekleşecek. Türk Konseyi Liderler Zirvesi kapsamında; Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan, Macaristan ve Özbekistan devlet başkanları İstanbul’da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde bir araya gelecek.

Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi), bugün yaptığı yazılı açıklamada, 12 Kasım’da Türk Konseyi Devlet Başkanları Sekizinci Zirvesi’nin İstanbul’da yapılacağını bildirdi. Zirveye Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Türkmenistan Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhamedov, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ve Türk Konseyi Genel Sekreteri Bağdat Amreyev’in katılacağı dile getirildi.

Türk Konseyi yeni bir sıçrama dönemine hazırlanıyor

TÜRK DİLİ KONUŞAN ÜLKELER İŞBİRLİĞİ KONSEYİ 8. ZİRVESİ

İstanbul’da 11-12 Kasım 2021’de gerçekleşecek olan Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) VIII. Zirvesi kapsamında bir dizi ortak kararının imzalanması bekleniyor. “Türk Dünyasının Geleceği/2040” stratejik belgesi ve örgütün faaliyetlerine ilişkin diğer belgeler kabul edilecek. Ayrıca, “2040’a kadar Türk Dünyasının Geleceği” konulu kararın imzalanması da planlanıyor.

turk-konseyi-devlet-baskanlari-8-zirvesi-12-kasimda-istanbulda-duzenlenecek

TEŞKİLATIN DÖNEM BAŞKANLIĞI TÜRKİYE’YE GEÇİYOR

“Dijital Çağda Yeşil Teknolojiler ve Akıllı Şehirler” temasıyla düzenlenecek Liderler Zirvesi’nde, teşkilatın geleceğine ilişkin bir dizi önemli kararın da alınması bekleniyor. Öte yandan, zirvenin zirvede liderler, yoğun gündem maddeleri üzerinde görüşmelerde bulunarak, Teşkilatın geleceğini ilgilendiren bir dizi önemli konuda kararlar alacak.

Türk Konseyi dönem başkanlığı, Azerbaycan’dan Türkiye’ye geçecek. Ayrıca zirvede, devlet başkanları Türk Konseyi 8. Zirvesi’nin sonuç belgesi olan İstanbul Deklarasyonu’na imza atacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.