Topu belediyelere atan Bakan Pakdemirli’ye sert tepki

BURSA ARENA / Haber Merkezi

"Benim son 5 günlük bilançoda gördüğüm, orman teşkilatı yerleşim yerlerini korumaktan, birinci derecede aslında sorumluluk belediyelerdedir, ormanların yanmasına müsaade etmek zorunda kaldık" diyen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin açıklamasına tepkiler geldi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangınlarla ilgili “Benim son 5 günlük bilançoda gördüğüm, orman teşkilatı yerleşim yerlerini korumaktan, birinci derecede aslında sorumluluk belediyelerdedir, ormanların yanmasına müsaade etmek zorunda kaldık” açıklaması yapmıştı.

“SORUMLULUKTAN KAÇIYORSUNUZ”

Sözcü'nün haberine göre, Pakdemirli’nin sözlerine tepkiler geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Pakdemirli'nin bu açıklamayla ‘sorumluluktan kaçtığını' savundu ve şöyle dedi:

* Görevinizi bilmiyorsanız öğrenmek için çok geç kaldınız. Türkiye'deki tüm ormanların sorumluluğu bakanlığınızdadır. Bakanlık olarak ne yaptınız?

* Belediyelerimizin gösterdiği özveriyi ve ciddiyeti sorumluluğunuz olan konularda siz de göstermiş olsaydınız şu an bu kadar ormanımız yanmış olmazdı.

* Mesela Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yangın söndürme uçağı olmaması normal midir? Neden bir yatırım yapmadınız? Kim engelledi?

“BELEDİYELERİ SUÇLUYOR”

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da Pakdemirli'ye sert tepki gösterdi. Özkan, “Beceriksiz. Şimdi de belediyeleri suçluyor. Ormanların cayır cayır yanmasını önleyemedi. Tedbirsiz, plansız ve cahilce davrandı önlem almadı. Alınan önlemleri yok etti şimdi belediyelerimize laf ediyor. Haydi oradan!” ifadelerini kullandı.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI’NDAN YANIT

Bakan Pakdemirli'ye bir yanıt da Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'den geldi. Seçer, “Sayın Bekir Pakdemirli, sorun yönetim anlayışınızın yerel yönetimlerle iş birliği kültüründen yoksun olmasıdır. Belediye olarak diğer belediyelerle iş birliği yaparak görevimizi yapmanın huzuru içindeyiz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.