Teröristler Afrin'de hastaneye saldırdı: 13 ölü, 27 yaralı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Esed rejimi tarafından kontrol edilen Tel Rıfat bölgesinden terör örgütü PKK/YPG unsurlarınca yapılan Grad füzesi ve top atışlarının Afrin merkezde bulunan Özel Şifa Hastanesi'nin Acil Servisi'ne isabet etti. Özel Şifa Hastanesi'nin Acil Servisi'ne isabet eden Grad füzesi ve top atışları neticesinde hayatını kaybeden sivillerin sayısı 13'e, yaralı sayısı ise 27'ye yükselmiştir" denildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Afrin'de düzenlenen saldırıya tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

"Terör örgütü PKK/YPG, insanlık dışı bir saldırı daha gerçekleştirdi. Tel Rıfat bölgesinde yuvalanmış teröristler Afrin şehir merkezini ve Şifa hastanesini top ve ÇNRA atışlarıyla hedef aldı. Saldırıda 13 sivil hayatını kaybederken çok sayıda sivil de yaralandı. Saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü PKK/YPG’ye ait hedefler derhal ateş altına alınmış, doğrudan masum sivilleri hedef alan bu alçak saldırı Rusya Federasyonu tarafına bildirilmiştir. İnsanlık düşmanı teröristler bu saldırıların hesabını misliyle vereceklerini bilmelidir."

Fotoğraf: AA

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Afrin'deki saldırıyı şu sözlerle lanetledi:

"Afrin’de hastaneyi bombalayan, çok sayıda Suriyeli sivili katleden, yaralayan PKK terör örgütünün Suriye şubesi YPG terör örgütünü lanetliyorum. Kendi çıkarlarına zarar vermediği için YPG gibi terör örgütlerini destekleyenler de masumların katlinde sorumluluk sahibidir."

Fotoğraf: AA

TRT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.