TBMM yeni yasama yılı açıldı


BURSA ARENA / Haber Merkezi

TBMM'nin 26'ncı Dönem 2'nci Yasama Yılı, Meclis Başkanı İsmail Kahraman maiyetinde Atatürk Anıtına konulan çelenkle başlayan ve meclis oturumuyla devam eden bir törenle açıldı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 15 Temmuz darbe girişiminden bahseden kısa konuşmasından sonra  Cumhurbaşkanı'nın Meclise iştiraki ile devam etti.   Cumhurbaşkanı'nın Meclis Salonuna girişiyle AKP, CHP ve MHP milletvekilleri ayağa kalkarak alkışladılar. Ancak HDP li milletvekilleri bu devlet adabı ve meclis teamüllerine davranışınıa iştirak etmediler.  

Cumhurbaşkanı kürsüde iken okunan İstiklal Marşından sonra, konuşmaya başlayan Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan;
“15 Temmuz’da yaşananları oyun, tiyatro, film diyerek küçümsemeye çalışanlar oldu. Her kim ki, 15 Temmuz’a darbe diyebiliyorsa, lanetleyemiyorsa o da darbe girişiminin bir parçasıdır, en azından gönüllü bir destekçisidir” dedi ve Ohal, ortadoğudaki durum ile tezkereden de bahseden heyecanlı bir konuşma sergiledi.

Erdoğan kürsüde konuşmaya başlayınca CHP li Deniz Baykal, Fikri Sağlar, Barış Yarkadaş, Mustafa Balbay, Haluk Koç, Veli Ağababa ve Mustafa Akaydın gibi bir kısım milletvekillerinin salondan çıkıp meclis kulisleri alanına geçtikleri görüldü.

Cumhuriyetimizin en önemli yapılanması olan TBMM nin yeni yasama yılında ülkemiz için başarılı çalışmalar sergilemesini diliyoruz.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.