TBMM yeni haftaya yoğun bir gündemle başladı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu hafta elektrik faturaları üzerinden alınan TRT payının kaldırılmasına ilişkin düzenlemeyi de içeren pek çok kanun teklifini yasalaştırmak ve gündeme ilişkin önemli başlıkları görüşmek üzere  mesai gerçekleştirecek.

TBMM Genel Kurulu’nda, salı günü bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmeleri yapılacak. Düzenlemeye göre, elektrik faturalarında kademeli bir faturalandırma yaklaşımı hedefleniyor. Buna göre ortalama tüketim miktarına uygun bir kademe belirlenecek ve oluşan tüketim artışından kaynaklanan ilave maliyetler bu kademe üstünde tüketim yapan abonelerin yansıtılacak.

Bunun ile birlikte Faturalarda yer alan TRT payı ise kaldırılacak.

Meclisin gündeminde olan diğer başlıklar ise şu şekilde:

İNTERNET ORTAMINDA HUKUKA AYKIRI SPOR MÜSABAKALARI YAYINLARINA CEZA

Radar cihazlarının tespitini yapan güvenlik amacıyla görüntü alınması yasak olan yerlerde izinsiz görüntü kaydı gerçekleştirmeye yarayan ve benzeri amaçlarla tasarlanmış ürün ve araçların ticaretini veya tanıtımını yapanlar, 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak.

Spor müsabakalarına ilişkin yayınların internet ortamında hukuka aykırı olarak kullanıma sunulduğunun tespiti halinde, kanuna aykırı faaliyetin gerçekleştirildiği sitenin veya bağlantı adresinin  internet trafiği bant genişliğinin yüzde 90’a kadar daraltılmasına veya yayınla ilgili erişimin engellenmesine karar verilecek.

Elektrikli araç şarj istasyonlarının ve hizmetlerinin sağlanmasında asli sorumluluk, şarj ağı işletmeci lisansı sahibinin olacak. Bu lisans ile birlikte akaryakıt istasyonlarına benzer bir mobil şarj istasyonu ağı kurulabilecek.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.