TBMM yarın mesaiye başlıyor: Gündem 2023 bütçe teklifi

Türkiye Büyük Millet Meclisi, törenle yarın yeniden mesaiye başlayacak. Meclis yeni yasama yılında, ilk olarak 2023 bütçe kanunu teklifini görüşecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Atatürk Anıtı’nda yapılacak törenle yarın mesaiye başlayacak. Saat 14.00’te bir araya gelecek olan vekiller, anıta çelenk koyacak, saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okuyacak. 3 aylık aranın ardından yeni yasama yılı için çalışmalar başlayacak.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un açılış konuşmasıyla birlikte başlayan törende; Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kuruluna hitap edecek. İki yıl aradan sonra, Kovid-19 salgını nedeniyle ara verilen akşam resepsiyonu yeniden saat 19.00’da gerçekleşecek.

Meclis, tarihinde ilk kez bir dönem içinde 6. yasama yılına girecek. Diğer yandan mecliste 4 Ekim Salı günü siyasi partilerin grup toplantıları da gerçekleştirilecek.

GÜNDEMDE 2023 BÜTÇE KANUNU VAR

Meclis 17 Ekim’e kadar 2023 bütçe kanunu tekliflerini TBMM Başkanlığına sunacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda değerlendirilen bütçe teklifi Genel Kurul’da görüşülecek.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.