TBMM'den İsrail'e ortak kınama

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP, İsrail’in Mescid-i Aksa’daki saldırılarını kınadı. Ortak bildiride, “İsrail’in operasyonları hukuk dışı, gayri insani” diye bildirildi.

TBMM’den, İsrail’in Kudüs’te yaptığı saldırılar sonrası 3’ü çocuk 9 sivilin hayatını kaybetmesine sert tepki geldi. TBMM’de grubu bulunan 5 partinin ortak hazırladığı metinle, İsrail’in yaptığı terör saldırıları kınandı. Ortak bildiride, İsrail’in hukuka aykırı uygulamalarına karşı tüm dünyaya çağrıda bulunuldu.

TBMM: BÜTÜN DÜNYAYA ÇAĞRIDA BULUNUYORUZ

Ortak bildiride, hukuk tanımazlığın şiddetle kınandığı belirtilerek, “Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak bu zulmü ve hukuk tanımazlığı şiddetle kınıyoruz. İsrail’in, Kudüs’e ilişkin BM Güvenlik Konseyi, BM Genel Kurulu kararları dahil olmak üzere uluslararası hukuka aykırı uygulamalarına karşı uluslararası toplumun daha fazla vakit kaybetmeden etkili ve sonuç verici bir şekilde harekete geçmesi için bütün dünyaya çağrıda bulunuyoruz.” diye bildirildi.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.