Suç örgütü liderliğinden yargılanıyordu: Kürşad Yılmaz'ın KKTC'ye girişi yasaklandı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Bakanlar Kurulu, Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre, ülkücü mafya lideri Yakup Kürşad Yılmaz’ın “Yasaklı Göçmen” olarak ilan edilmesine ve KKTC’ye girişinin yasaklanmasına karar verdi.

KKTC, organize suç örgütü lideri olmaktan hükümlü Kürşad Yılmaz’ın ülkeyi girişini yasakladı.

KKTC Resmi Gazetesi’nde yayımlanan ve Halk tv haberinde yer verilen Bakanlar Kurulu kararına göre; Yılmaz ile birlikte Erol Kurt adlı bir başka Türkiye vatandaşı, “barışı, kamu düzenini, yönetsel düzeni veya genel ahlaki tehlikeye sokacak biçimde davranması veya Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkı arasında ve Devlete karşı düşmanlık uyandırması veya Devletin yetki ve gücüne karşı entrika çevirmesi olasılığı bulunduğu” gerekçesiyle yasaklı göçmen ilan edildi.

Kürşat Yılmaz, “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” gibi suçlardan 66 yıl 3 ay 15 gün hapis cezasıyla Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde bulunurken, MHP lideri Bahçeli'nin "kahraman" ilan etmesinin ardından 17 yıl tutuklu kaldığı cezaevinden 30 Ekim 2021'de tahliye edilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.