Şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, vefatının 5’inci yılında kabri başında anıldı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Batman’ın Kozluk ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonucu 22 yaşında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, vefatının 5’inci yılında Çorum’un Osmancık ilçesindeki kabri başında anıldı. Şehit öğretmenin adı yaşatılmaya devam ediyor.

Müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, 5 yıl önce ilk görev yeri Batman Kozluk’ta 7 aylık öğretmenken 9 Haziran’da karne dağıttıktan sonra evine dönüş yolunda Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına PKK’lı teröristlerce açılan ateş sonucu şehit oldu. 22 yaşındaki şehit öğretmen Yalçın, memleketi Çorum’un Osmancık ilçesindeki kabri başında anıldı. Anma törenine, şehit öğretmenin annesi Zehra Yalçın ve babası Sadık Yalçın, Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay, Belediye Başkanı Ahmet Gelgör, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yahya Çoban katıldı.

Kaymakam Akpay ve Başkan Gelgör anma töreni kapsamındaki konuşmalarında, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın adının bundan sonra da yaşatılması için çalışmaların süreceğini belirtti.

ŞEHİT ÖĞRETMEN ŞENAY AYBÜKE YALÇIN KİMDİR?

Müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, 5 yıl önce ilk görev yeri olan Batman’ın Kozluk ilçesinde karne dağıttıktan sonra evine döndüğü sırada, Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına PKK’lı teröristlerce açılan ateş sonucu şehit oldu. Şehit öğretmenin babasının, şehit öğretmen anısına yayımlanan bir videoda yer verilen ifadelerine göre Aybüke öğretmenin ismini Ermeni ve Rus saldırıları sonucu hayatını kaybeden Aybüke adındaki Azerbaycanlı bir çocuğu anlatan filmden aldığı biliniyor.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.