Şehit Ailesine "Kimsin Lan Sen" Demişti: Can Ataklı Hakkında Soruşturma Başlatıldı

Şehit babası Mehmet Aslan'ın oğlunun cenaze töreninde sitemkar ifadeler kullanmasının ardından gazeteci Can Ataklı, Youtube hesabında paylaşılan videoda şehit babasına "Kimsin Lan Sen?" sözleri ile yanıt vermişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ataklı hakkında re'sen soruşturma başlatıldığonı duyurdu.

Pençe Kilit bölgesinde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Kemal Aslan'ın cenaze törenine oğlunun üniformasıyla katılan şehit babası Mehmet Aslan, "Selahattin Demirtaş'a, Osman Kavala'ya, selam gönderenlere de hakkımı helal etmiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

atak1.webp

Gazeteci Can AtaklıYoutube kanalında yayınladığı video ile bu sözlere tepki göstererek "Öbür tarafta da mikrofon tutuşturuyorlar adamın eline. Kavala'ya ve Öcalan'a özgürlük isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz' diyor. Kimsin lan kimsin? Şehit babası olunca canının istediğini söylemeye hakkın mı var?" ifadelerini kullanmıştı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Halk Tv'nin aktardığı habere göre İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ataklı'nın sosyal medya platformu X ve diğer sosyal medya hesaplarında paylaştığı videoda, şehit aileleri ve şehit babaları hakkında söylediği sözleri, "olumsuz ve saldırı niteliğinde" olarak değerlendirdi.

Başsavcılık, Ataklı hakkında "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.