Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilişinin ardından 6 yıl geçti

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın, İstanbul Adalet Sarayı’ndaki makam odasında şehit edilişinin üzerinde 6 yıl geçti. Savcı Selim Kiraz, terör örgütü DHKP-C üyeleri Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından katledildi. Savcı Selim Kiraz şehadet yıl dönümünde İstanbul Adliyesinde anıldı.

Terör örgütü DHKP-C üyeleri tarafından 31 Mart 2015 tarihinde İstanbul Adalet Sarayı’ndaki makam odasında görevi başında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı 46 yaşındaki Mehmet Selim Kiraz’ın katledilişinin üzerinden 6 yıl geçti. Evli ve 2 çocuk babası Savcı Mehmet Selim Kiraz, 31 Mart 2015’te terör örgütü DHKP-C üyesi Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından odasında rehin alındıktan sonra öldürüldü.

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz için anma töreni | Gündem Haberleri

MEHMET SELİM KİRAZ NASIL ŞEHİT EDİLDİ?

Savcı Selim Kiraz, Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin soruşturmayı yürüttüğü gerekçesiyle avukat kılığında Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayına giren DHKP-C terör örgütü üyeleri Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından adliyenin 6’ncı katındaki odasında, görevi başında rehin alındı. Kiraz, silah seslerinin duyulmasının ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 46 yaşındaki savcı Kiraz’ın bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. İki terörist de olay yerinde güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi.

ŞEHİT SAVCI MEHMET SELİM KİRAZ

Mehmet Selim Kiraz İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1994 yılında mezun oldu. 1995 yılında hakim adayı olarak Mersin’de göreve başladı ve sırasıyla Erzincan, Çayır, Karaman, Kazım Karabekir, Iğdır ve Osmaniye Cumhuriyet Savcılıkları görevini yürüttü. Kiraz 2010 yılında Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Savcılığına atandıktan 4 yıl sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu’nda görevlendirildi.

Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin soruşturmayı da yürüten Kiraz’ın DHKP-C terör örgütü üyeleri Şafak Yayla ve Bahtiyar Doğruyol tarafından adliyenin 6’ncı katındaki odasında, görevi başında rehin alındıktan sonra katledilişi Türk kamuoyunu yasa boğdu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.