Savaştan etkilenen Ukraynalı çocuklar, İstanbul’da “Barvinok” çocuk kampında bir araya geldi

Rusya’nın başlattığı yıkıcı savaştan etkilenen Ukraynalı çocuklar, BAYKAR Teknoloji sponsorluğunda İstanbul’da Barvinok çocuk kampında bir araya geldi. Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, kampı ziyaret etti.

Ukrayna’da, Rusya’nın 24 Şubat 2022 başlattığı yıkıcı savaştan etkilenen çocuklar için kamp faaliyetleri düzenlenmeye devam ediyor. İkinci kez Ukraynalı çocuklar, İstanbul’da Barvinok çocuk kampında bir araya geldiler.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar ve kampın sponsoru BAYKAR Teknoloji’nin Genel Müdürü Haluk Bayraktar, 13 Ağustos 2022’de kampı ziyaret ederek Ukraynalı çocuklarla hatıra fotoğrafları çekildiler.

Büyükelçi Bodnar ziyaretten fotoğrafları Facebook hesabından paylaşarak, “Rusya Federasyonu’nun ülkemize açtığı savaş nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Ukraynalı çocuklar, İstanbul’da Barvinok çocuk kampında toplandı. Bu, Baykar firmasının ve CEO’su Haluk Bayraktar’ın sponsorluğu ve Tetiana Fecan-Baştepe başkanlığında İstanbul’daki Ukrayna Dayanışma Derneği (ile) Natalya Özden’in sıkı çalışması sayesinde mümkün oldu.” diye kaydetti.

Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği’nin Facebook hesabından da, “Ukrayna Derneği’nin İstanbul’da düzenlediği ‘Barvinok’ çocuk yaz kampının ikincisi başladı! İyi dinlenmeler, pozitiflik yükü, ilginç geziler ve keşifler, yeni arkadaşlar ve bol bol eğlence ve havuz hepinize, sevgili çocuklarımız! Ukrayna’ya karşı yürütülen ırkçı savaş sonucunda acı çeken Ukraynalı çocuklara verilen bu sevinç için bizzat Baykar ve Haluk Bayraktar’a yürekten teşekkürler.” paylaşımı yapıldı. Büyükelçiliğin Twitter hesabından ise Türkçe, “Rusya’nın ülkemize başlattığı savaştan dolayı evlerini terk etmek zorunda kalan Ukraynalı çocuklar İstanbul’da ‘Barvinok’ çocuk kampında bir araya geldi. Bu kamp projesine katkı sağlayan sponsorlarımız Baykar Teknoloji, Haluk Bayrak’tar ve İstanbul’da yaşayan Ukraynalılara teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Ziyaretten fotoğraf kareleri:

KAMPIN İLKİ, 27 HAZİRAN-3 TEMMUZ TARİHLERİ ARASINDA DÜZENLENMİŞTİ

Daha önce İstanbul’da faaliyet gösteren Ukrayna Dayanışma Derneği, Ukrayna’nın İstanbul Başkonsolosluğu desteği ile üç yıldır İstanbul’da yaşayan çocuklar için yaz kampı düzenlemişti. 27 Haziran-3 Temmuz 2022 tarihleri arasında ise organize edilen kampa katılanların çoğu, Rusya’nın başlattığı geniş çaplı işgal saldırısı nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalarak Türkiye’ye sığınan Ukraynalı çocuklardan oluşmuştu.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.