Sarıkamış'ta 3 bin 180 rakımda şehitler anıldı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir araya gelen 63 dağcı, Sarıkamış Harekatı'nda şehit olanları anmak için 3 bin 180 rakımlı Allahuekber Dağı'na zirve tırmanışı yaptı. Sabah saatlerinde tırmanışa geçip dün öğlen saatlerinde 2 bin 700 rakımlı alana ulaşan dağcılar, 63 sporcu 2 görevli ile birlikte Allahuekber Dağı'nın 3 bin 180 zirvesinde şehitleri andı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gençler, sanatçılar ve milli sporcularla Sarıkamış Ekspresi'yle çıktığı yolda Sarıkamış'a vardı. Varış noktasından önce Erzurum'da mola veren Kasapoğlu, "Sarıkamış ruhunu, bu bilinci ve şuuru gençlerimizle birlikte ilelebet payidar kılacağız" dedi.

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ YERİNDE ANILACAK

Sabah'tan Burcu Şen'in haberine göre Sarıkamış Ekspresi, Sarıkamış Tren İstasyonu'nda Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç, gençlik merkezi gönülleri ve vatandaş tarafından karşılandı. Kasapoğlu, Sarıkamış Harekatı'nın 108. yıl dönümünde kahramanları büyük bir minnet ve rahmetle yad edeceklerini söyledi.

VEFA DUYGUSUYLA YÜRÜYECEĞİZ

Şehitler anısına Allahuekber Dağları'nda yürüyüş yapılacağını söyleyen Kasapoğlu, "Türkiye'nin dört bir yanından gelen gençlerimizle bir vefa duygusuyla bu kutlu coğrafyanın ve vatanın bize ne zor şartlarda, ne kutlu bir mücadeleyle emanet edildiği hissiyatıyla hep birlikte yürüyeceğiz" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.