Sarıkamış Harekatı'nın 105. yılı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı'nın 105. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen yürüyüş sona erdi. Yürüyüşe Türkiye'nin birçok ilinden vatandaş katıldı.

Sarıkamış Harekatı'nın üzerinden 105. yıl geçti. 

Türkiye'nin birçok ilinden ve yurt dışından genç, yaşlı çok sayıda vatandaş, sabahın erken saatlerinde, "Asım'ın nesli asrın yürüyüşünde" sloganıyla "Türkiye Şehitleriyle Yürüyor" etkinliğinde Kars'ın Sarıkamış ilçesinin Soğanlı ve Allahuekber Dağları arasındaki Kızılçubuk Zirvesi'nde bir araya geldi.

Etkinlikte konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muarrem Kasapoğlu, tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen yaşlısı ve genciyle bir arada olduklarını ifade eden Kasapoğlu, şöyle konuştu:
"O ruhu hissetmek, onlara güçlü bir şekilde taşımak ve gençlerimizde bu ruhun, bilincin var olmasını sağlamak bizim için önemli bir görev. Gerek Sarıkamış'taki yürüyüş gerek Çanakkale'deki 57. Alay yürüyüşümüz, çalışmalarımız açıkçası bu kutsal emaneti ilelebet payidar kılmak amacını taşıyor. Biz bu gençlerimizde bu ruhu, inancı görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu seneki tablo da bize bunu gösteriyor. Yarınların daha aydınlık olacağını müjdeliyoruz. Bu anlamda bugün çok mutluyuz."

"SARIKAMIŞ OLMASAYDI, ÇANAKKALE OLMAZDI"

Bakan Pakdemirli de Sarıkamış Harekatı'nın 105'inci yılında şehitleri andıklarını söyledi.
Ecdadın bir asır önce vatan topraklarını korumak için mücadele ettiğini belirten Pakdemirli, şunları kaydetti:
"105. yıl sonra aynı coğrafyada askerlerimizin ayak bastığı topraklarda, onları hatırlayarak rahmetle minnetle anarak yolumuza devam ediyoruz. Kıtlık içerisinde yaşanan Birinci Dünya Savaşı içerisinde yaşamış oldukları şartlar, vermiş olduğumuz şehitlerimiz, bir dram meselesi ama aynı zamanda bizim için kahramanlık abidesidir. Sarıkamış olmasaydı, Çanakkale olmazdı, Çanakkale olmasaydı İstiklal Harbi, bugünkü Türkiye'miz olmazdı."

Pakdemirli, gençlerin gelecek için çok önemli ve değerli olduğunu dile getirerek, "Gençlerimiz bizim göz bebeğimiz, incimiz, onlar bizim geleceğimiz. Türkiye'nin 21'inci yüzyılını yazacak gençlerimiz. Gençlerimizin kendilerine daha çok yatırım yaparak ülkemizin daha müreffeh, daha iyi bir hal alması için çok çalışmamız gerekiyor" dedi.

Kaynak:NTV

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.