Samsun’da 10 bin kişilik fener alayı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Samsun’da "Fener Alayı ve Gençlik Festivali Yürüyüşü" düzenlendi. Yürüyüşe yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının ve Milli Mücadele’nin başlatılmasının 103. yıl dönümünde Samsun Valiliği tarafından organize edilen Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında “Fener Alayı ve Gençlik Festivali Yürüyüşü” düzenlendi.

image small

10 BİN KİŞİ MARŞLARLA YÜRÜDÜ

Sözcü muhabirinin haberine göre, Devlet Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 10 bin kişi ellerinde Türk bayraklarıyla İstiklal Caddesi'nden yürüyerek Atatürk’ün kentte il ayak bastığı yer olarak kabul edilen Tütün İskelesine gitti.

image small

Bandoların çaldığı marşlarla yürüyen kalabalığa evlerindeki vatandaşlar da balkon ve pencerelerden alkışlarla destek verdi.

image small

Yürüyüşe Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı İbrahim Camcı, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Anahtar Kelimeler:
19 MayısSamsunFener Alayı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.