Şair Ataol Behramoğlu, 65 yaş ve üzerindeki yurttaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağına dava açtı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Şair Ataol Behramoğlu, 65 yaş ve üzerindeki yurttaşlara sokağa çıkma yasağının kaldırılması için idare mahkemesine dava açtı.

Şair Ataol Behramoğlu koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararla 65 yaş ve üzerindeki yurttaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağının kaldırılması için idare mahkemesine dava açtı. Behramoğlu, "65 yaş üstü kısıtlamaları anayasamızın ve temel insan haklarının eşitlik ilkesine aykırıdır. Kanıtlanmış bilimsel bir gerekçesi de bulunmamaktadır. Bildiğim kadarıyla bizden başka hiç bir ülkede böyle bir uygulama yoktur. Bir grup insanı bu keyfi uygulamayla toplumsal yaşamın dışına çıkarmak , yaşam haklarını sınırlamak haksızlıktır ve günahtır. Üstü örtülü olarak da olsa, 'zaten şunun şurasında ne kadar ömrünüz var, dışarıda ne yapacaksınız ,oturun oturduğunuz yerde' demektir” dedi.

ATAOL BEHRAMOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI

65 yaş üstü kısıtlamaları anayasamızın ve temel insan haklarının eşitlik ilkesine aykırıdır.

Kanıtlanmış bilimsel bir gerekçesi de bulunmamaktadır.

Bildiğim kadarıyla bizden başka hiç bir ülkede böyle bir uygulama yoktur.

Bir grup insanı bu keyfi uygulamayla toplumsal yaşamın dışına çıkarmak , yaşam haklarını sınırlamak haksızlıktır ve günahtır.

Üstü örtülü olarak da olsa, “zaten şunun şurasında ne kadar ömrünüz var, dışarıda ne yapacaksınız ,oturun oturduğunuz yerde “demektir.

65 yaş üstü Kovid ile ilgili vefatlarda acaba kaç kişiye evinde otururken, kaç kişiye dışarıda ilken virüsün bulaştığına dair bir araştırma var mı?

Bunun gibi, 65 yaş üstü normal vefatlarda, yasak öncesi ve sonrasına dair bir araştırma yapılmış mıdır?

Ben evde oturma döneminde bu yaş gruplarından insanlar arasında kovitten ölümlerde eksilme olmadığı gibi normal ölümlerinde artış olduğundan kuşku duymuyorum. Buyurun, araştırın. Toplumu da bu konuda aydınlatın.

65 yaş ve üstü, yöneticilerin oyuncağı, deney tahtası değildir.

Kişisel olarak ben çok şükür 65 yaş üstüne  ulaşmış bir akademisyen, yine çok şükür sürmekte olan sanatsal ve yazarlık çalışmalarından ötürü vergi ödeyen bir sanat-kültür insanıyım. Dolayısıyla bu yasakların dışındayım, ya da olmam gerekir. Fakat bu yaş gruplarından insanları, lütfedilip izin verilen saatlerde topluca gördüğümde, yalıtılmış, toplum dışına atılmış görünümleri beni üzüyor. İnsanlık ve yaşam adına içim yaralanıyor.

Bu nedenle bu gün avukatım yoluyla idare mahkemesine bu hukuk dışı uygulamanın durdurulması talebiyle dava açtığımı topluma saygıyla duyuruyorum.

(Tele1)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.