Rum liderden Türkiye’ye hadsiz sözler!

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Paskalya Bayramı öncesi yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında Osmanlı Devletini ve Türkiye’yi hedef aldı. Konuşmasında Kıbrıs zirvesini gündeme getiren Anastasiadis, “Bir kez daha Osmanlı İmparatorluğu hayaliyle hareket edenlerin kibrine şahit olduk” diye konuştu.

GKRY) Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Paskalya Bayramı öncesinde bugün yerel kanallardan ulusa sesleniş konuşması yaptı. Anastasiadis, gerilim yaratan tarafın Türkiye olduğu iddialarını tekrar ederken, bu hafta sonu Portekiz’de gerçekleşecek resmi olmayan Avrupa Konseyi’ne katılarak Türkiye’yi Avrupa liderlerine şikayet edeceği tehdidinde de bulundu.

“KÜSTAHLIĞA BİR KEZ DAHA ŞAHİT OLDUK”

Anastasiadis, Rum halkını düşmanlığa teşvik eden konuşmasında “Sevgili halkım, Türkiye’nin uzlaşmazlığına ve yeni bir Osmanlı İmparatorluğu hayalini kuranların küstahlığına bir kez daha şahit olduk. Gayri resmi Cenevre zirvesinde, Türkiye ve KKTC, kendi deyimleriyle yeni bir tarihi performans kaydetti. BM’nin yasalarına aykırı olarak onları, yasa dışı faaliyetlerine ortak olmaya çağırdılar. Türkiye’nin bu isteği sadece uluslararası hukuka değil, aynı zamanda Kıbrıslı Rumlara da bir meydan okumadır.” ifadelerini kullandı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.