Prof. Dr. İlber Ortaylı: Eğitim göz boyamayla devam edemez; bu iktidar ve muhalefet meselesi değil ulusal bir meseledir!

“Eğer bu enflasyon sona ermezse Türkiye’de kurumların yararlı olması mümkün değildir. Eğitim kalitelerinin yeniden değerlendirilmesi gerekir”

Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Türkiye’de genç beyinlerin dışarıya kaptırılma süreci başlamıştır. İnsanlar artık çocuklarının ilkokulda bile iyi eğitilmediği kanaatindeler. İlla kıyamet kopmasını beklemeden işlerin düzenlemesine girişmek gerekir. Bu bir siyasi parti, iktidar ve muhalefet meselesi değil ulusal bir meseledir. Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceği ve sağlığıdır” diye yazdı.

“YÖK’ün vakıf prensiplerine uymadığı açık olan birtakım özel üniversitelerini ve aynı şekilde devlet üniversitelerini tatil etmesi gerekir” diyen Ortaylı, “Eğer bu enflasyon sona ermezse Türkiye’de kurumların yararlı olması mümkün değildir. Eğitim kalitelerinin yeniden değerlendirilmesi gerekir. Eğitim kalitelerinin yeniden değerlendirilmesi gerekir” dedi.

Ortaylı ayrıca şunları kaydetti:

“Eğitim göz boyamayla devam edemez. Siyasal bakımdan kendine uygun gençlik yetiştirdiğini zanneden her akımdan siyasetçi kendini aldatır. Çünkü gençliğin göz boyanarak aldatılmasını en başta gençler affetmezler. Bugün tatmin ettiğinizi zannettiğiniz ve kendilerini mutlu zanneden gençler birkaç yıl sonra gerçekleri gördükçe daha fazla kinlenirler. Bu raddeye düşmemek gerekir. Eğitim hakikaten ulusal bir meseledir ve bir asgari müşterektir. İnsanlar ilk anda aldıkları eğitimle oyalanırlar ama birkaç yıl sonra kendilerinin aldatıldığını fark ederler.”

T24

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.