Prof. Dr. Ahmet Saltık: "Her gün 400’den fazla insan ölüyor!.."

BURSA ARENA / Haber Merkezi

TELE1’de yayınlanan Gün Ortası programında Begümhan Aydoğan’a konuk olan Prof. Dr. Ahmet Saltık, koronavirüs nedeniyle açıklanan vefat sayılarının hatalı olduğunu iddia ederek, “Türkiye’de 450 dolayında insan ölüyor. Ya maskeliyorsunuz bu oranları, ya da insanları hak ettikleri halde sağlık kuruluşlarına yatırmıyorsunuz.” dedi.

Prof. Dr. Ahmet Saltık, açıklanan vaka sayıları ile yoğun bakım doluluk oranlarının gerçeği yansıtmadığını iddia etti. Saltık, “Erdoğan başta olmak üzere herkes duysun ki Türkiye’de 450 dolayında insan ölüyor. 150 değil, 450. Havuzdaki 220 bin hastadan önümüzdeki 4 hafta içinde yüzde 3’ü ölecektir. Bu 6 bin 600 insan demektir. 30 güne böldüğünüz zaman 220 yapar. Demek ki bugün okuyup üflesek, Türkiye’den koronavirüs gitse, daha önümüzdeki 4 hafta her gün 220 insan ölecektir.” ifadelerini kullandı.

Yoğun bakım yataklarındaki doluluk oranları gerçeği yansıtıyor ise, insanların sağlık kuruluşlarına yatırılmadığını ve evde ölüme terk edildiğini iddia eden Saltık, konuşmasına şöyle devam etti:

“Yoğun bakımların 3’te ikisi dolu. Bu oran neredeyse 15 gündür aynı. Türkiye’de hasta sayıları tırmanırken sizin yoğun bakım doluluk oranlarınız nasıl sabit kalır? Şu anda havuzda PCR testi pozitif olan 220 bin hasta var. Bunların yaklaşık yüzde 15 ila 20’si hastaneye yatar. Yüzde 20 dersek, 44 bininin yatıyor olması gerekir. Ağır hastalarımız bin 197’den iki bine tırmandığına göre erişkin yoğun bakım yataklarının ve mekanik ventilatör oranlarının da artması gerekir. Niçin bu sayılar yerinde sayıyor? Ya maskeliyorsunuz bu oranları, ya da daha feci bir şey, insanları hak ettikleri halde sağlık kuruluşlarına yatırmıyorsunuz. İnsanların önemli bir bölümü evlerinde kötüleşerek ölüyor.”

“VAKALAR TIRMANDI, İKTİDAR SEYRETTİ”

AKP’nin 7. Olağan Kongresi koronavirüs tedbirlerinin hiçe sayıldığı görüntüleri de değerlendiren Prof. Dr. Saltık, “Ben size basit bir hesap yapayım. Türkiye’nin her yanından insanlar Ankara’ya geldiler ve lebaleb haldeydiler. En iyimser 100 bin insanın geldiğini düşünelim. Türkiye’de 100 binde 80 ila 90 dolayında bir bulaş söz konusu. Yani salt Ankara toplantısına gelenler içinden en az 100 kişi bulaşı alacak ve bütün Türkiye’ye yayacaktır. İktidarın bu yaptığı suçtur. Bu yangına göz yumulmuştur.” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.