Pınar Gültekin: Günlerdir kendisinden haber alınamayan 27 yaşındaki kadının cansız bedeni bulundu

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Muğla'da geçtiğimiz hafta içerisinde kaybolan 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in cansız bedeni Menteşe ilçesindeki ormanlık alanda bulundu.

Cinayetle ilgisi olduğu şüphesiyle bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişinin Gültekin'in eski erkek arkadaşı Metin Avcı olduğu iddia edildi.

DHA'da yer alan haberde, Gültekin ile Avcı'nın bir süre önce ayrıldığı ancak Avcı'nın tekrar bir araya gelmek istediği belirtildi.

DHA, Avcı'nın sorgusunda cinayeti itiraf ettiğini bildirdi.

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Avcı ifadesinde Gültekin ile barışmak amacıyla buluştuğunu ancak başkasıyla birlikte olduğunu söyleyince "kıskançlık krizine" girip öldürdüğünü, pişman olduğunu anlattı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi olan Gültekin, 16 Temmuz'da Ula İlçesi'ndeki evinden ayrılmış ve daha sonra kendisinden haber alınamamıştı.

@didemmbyhn tarafından yapılan numaralı Twitter paylaşımını geçin

@didemmbyhn tarafından yapılan numaralı Twitter paylaşımının sonu

Ne olmuştu?

Ailesi ve yakınları, bir süredir sosyal medya üzerinden Gültekin'in bulunması için kampanya düzenliyordu.

Ailesi ve arkadaşlarının sosyal medyada paylaştığı bilgilere göre, Gültekin en son Akyaka'dan Muğla'ya gelmek için durakta beklerken görülüyor.

Ayrıca, Gültekin'in Menteşe'deki bir alışveriş merkezine gittiği ve üzerinde beyaz bir elbisenin olduğu bilgisi de paylaşıldı.

Jandarma, Gültekin'i bulmak için arama çalışmalarını bahsi geçen alışveriş merkezi civarında yoğunlaştırdı. Çalışmalar sürerken, Menteşe ilçesinin kırsal Yerkesik Mahallesi'ndeki ormanlık alanda bir kadın cesedi olduğu ihbarı geldi.

Muğla haritası.

Bulunan cesedin Gültekin'e ait olduğu tespit edildi. Yapılan ilk incelemeler, Gültekin'in boğularak öldürüldüğünü ve daha sonra cesedinin bir varila konarak, ormanlık alana bırakıldığını ortaya koydu.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren ekipler, güvenlik kameralarının görüntülerinden Gültekin'in kaybolmadan önce bir kişi ile alışveriş merkezinde oturduğu tespit etti. Gültekin'in aynı kişiyle alışveriş merkezinden ayrıldığı da saptandı.

Sosyal medyada tepki

Gültekin'in cansız bedeninin bulunması sosyal medyada büyük tepkiye yol açtı. #pinargultekin etiketi, Türkiye Twitter'da en çok konuşulan başlıklar arasında birinci sırada yer alıyor.

Aynı etiket, dünya listesinin tepesinde yer alırken, dünyada en çok konuşulan konular arasında ayrıca #KadınCinayetleriPolitiktir ve #İstanbulSözleşmesiYaşatır etiketleri de yer alıyor.

Gültekin'in ölümüne tepki gösteren kullanıcılar, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmemesi çağrısı yaparken, kadın cinayetlerinin durdurulması için daha fazla önlem alınmasını istedi.

@KadinCinayeti tarafından yapılan numaralı Twitter paylaşımını geçin

@KadinCinayeti tarafından yapılan numaralı Twitter paylaşımının sonu

@ETemelkuran tarafından yapılan numaralı Twitter paylaşımını geçin

@ETemelkuran tarafından yapılan numaralı Twitter paylaşımının sonu

@fidanataselim tarafından yapılan numaralı Twitter paylaşımını geçin

@fidanataselim tarafından yapılan numaralı Twitter paylaşımının sonu

@rahsangulsan tarafından yapılan numaralı Twitter paylaşımını geçin

@rahsangulsan tarafından yapılan numaralı Twitter paylaşımının sonu

@huriye_gencoglu tarafından yapılan numaralı Twitter paylaşımını geçin

Kaynak: BBC Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.