Pençe-Yıldırım Operasyonunda "Girişi EYP ile Tuzaklanmış Mağara" Ele Geçirildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Pençe Yıldırım operasyon bölgesinde gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetlerinde; girişinde tuzaklanmış 2 adet EYP bulunan, tek odalı bir mağara tespit edildi. Mağarada yapılan aramada çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Pençe Yıldırım operasyon bölgesinde gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetlerinde; girişinde tuzaklanmış 2 adet EYP bulunan, tek odalı bir mağara tespit edildi. Mağarada yapılan aramada çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi. 

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak kuzeyinde başlatılan teröristlere darbe vurmaya devam ediyor. Pençe Yıldırım operasyon bölgesinde gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetlerinde; girişinde tuzaklanmış 2 adet EYP bulunan, tek odalı bir mağara tespit edildi. Mağarada yapılan aramada çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Tespit edilen malzemeler ve mağara METİ Timlerimiz tarafından imha edildi.

Bölgede gerçekleştirilen arama tarama faaliyetlerinde;  31 adet el bombası, 10 adet elektrikli fünye, 8 adet EYP ana imla hakkı, 4 adet sevk fişeği, 2 adet RPG-7 anti tank mühimmatı, 2 Adet AK-47 piyade tüfeği şarjörü, 50 metre infilaklı fitil, Yaklaşık 300 metre EYP yapımında kullanıldığı değerlendirilen kablo." ele geçirildi. 

AN KA Haber Ajansı

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.