Özel: Hiçbir belediye başkanını değişim karşıtı diye cezalandırmak ve hak ettiği görevi kendisine vermemek niyetinde değilim

"Belediye başkan adaylarımızı belirlemede tek kriterimiz var. Milletin gönlünde yer etmiş, seçildiği günden daha iyi durumda olanlar yeniden aday olacak"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Parti Meclisi toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, “Belediye başkan adaylarımızı belirlemede tek kriterimiz var. Milletin gönlünde yer etmiş, seçildiği günden daha iyi durumda olanlar yeniden aday olacak. Eğer, yaptığı hizmet halkta teveccüh görmüyorsa durumları yeniden değerlendirilecek" dedi.

Özel ayrıca, "Hiçbir belediye başkanını 'değişim' karşıtı diye cezalandırmak ve hak ettiği görevi kendisine vermemek niyetinde değilim. İlk düğmeyi ters iliklemek birilerine belediye sözü vermektir. İstanbul, Ankara ve Aydın'da belediye başkanlarını yeniden aday yapacağız" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında “Parti Meclisi Yönetim Yapılanması” başlıklı bir sunum yapan Özel, MYK’da iki kompartıman olduğunu belirtti. Bunlardan ilkinin “Gölge Kabine olduğunu söyleyen Özel, Gölge Kabine’nin yaş ortalamasının 46 olduğunu ve içerisinde 9 kadın gölge bakan olduğunu ifade etti.

Danışmanlarla yollar ayrıldı

CHP’de şimdiye kadar görev yapan danışmanlarla yollarının ayrıldığını belirten Özel, kurultayda ifade ettiği gibi Parti Meclisi üyeleri ve il başkanlarının genel merkez içinde odaları, sekreterleri olacağını ifade etti.

Gazetecilerin “Tüzük değişikliği tarihinde değişiklik olacak mı?” sorusu üzerine Özel, tüzük kurultayının kararının alınmadığını söyledi ve “Tavsiye kararı olarak alındığı söylendi. O tavsiye kararı alındı ancak 1 ay önceden başvurmak, gazete ilanı vermek gibi işlemler yapılmadığından şu anda belirlenen tarihler, 25-26 Kasım mümkün değil” diye açıkladı.

Çarşamba günü olağanüstü il başkanları toplantısı konulduğunu, bu toplantıda belediye başkan adaylarının konuşulacağını ifade eden Özel, aynı zamanda tüzük kurultayının 26-27 Aralık’ta yapılıp yapılmayacağına dair de il başkanlarının fikrinin alınacağını belirtti.

Ön seçim yapılıp yapılmayacağına dair soruyu da yanıtlayan Özel, ön seçim konusunda takvim kısıtlaması olduğunu anlatarak, ön seçim yerine “Sonucuna uyulacak temayül yoklamaları” yapacaklarını ifade etti.

Parti ile yolları ayrılan partililere 100’üncü yıl affı getirilmesinin ilk MYK toplantısında gündeme geleceğini belirten Özel, kapsamı doğru belirlenmiş bir aftan yana olduğunu ifade etti.

Independent Türkçe, Duvar
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.