Ölüme terk edilen göçmenler Yunan zulmünü anlattı

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Dünya Yunanistan'ın göçmenlere yönelik zulmüne yeteri kadar ses çıkarmasa da insanlık dışı muameleye uğrayan göçmenlerin anlattıkları kan donduruyor. TRT Haber ekibi, 19 kişinin donarak öldüğü facianın tanıklarıyla konuştu.

Sınırda donarak ölen 19 göçmenle aynı anda Türkiye'ye geri itilen 1'i Hint, 3'ü ise Bangladeş uyruklu 4 göçmen yaşadıklarını TRT Haber'e anlattı.

Jandarmaya sığınan o göçmenler, hayatta kalmayı başardı. Ancak hala yaşadıkları şokun etkisindeler.

"Yiyecek vermediler, soğukta bizi çırılçıplak bıraktılar"

Arkadaşlarını umut yolculuğunda kaybeden göçmenlerin anlattıkları ise dehşete düşürdü:

"Yunanlılar bizi buldular ve Selanik'ten sınıra getirdiler. Çok açtık, yiyecek vermediler. O kadar soğukta bizi çırılçıplak bıraktılar. Türkiye'ye geçtik. Türkiye'de hızlı şekilde koştum jandarmayı buldum. Onlardan yardım istedim. Şoktayım şu anda nasıl adım atmalıyım. Hindistan'da çok kalabalık bir ailem var. Onlara haber verdim, o zor koşullardan sonra da hayatta olduğumu söyledim.

Türkiye umutları oldu

Yunanistan'ın darp edip çırılçıplak Türkiye'ye geri ittiği göçmenlerin önünde büyük bir belirsizlik, gözlerinde gelecek kaygısı var. Ancak tutundukları ve umutlarını bağladıkları tek nokta ise Türkiye:

"Yunan polisi bizi çırılçıplak bıraktı. O gece o kadar soğuk vardı ki bizden her şeyi aldılar. İç çamaşırı da kalmadı. Arkadaşlarımı acımasızca dövdüler. Geri ittiler. Türk jandarması bize kıyafet verdi. Türkiye'de insanlık var."

"Tek amacım aileme para gönderebilmek"

Bütün umut yolcularıyla amaçları benzer. Avrupa'ya ulaşıp, iş bulup para kazanmak, ailesine para gönderebilmek:

"Bizi yakaladılar ve orada her şeyi aldılar. Meriç'te bizi bota bindirdiler. Türkiye tarafına ittiler. Benim bir hedefim var sadece Bangladeş'teki aileme para gönderebilmek"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.