Bilge Kağan taşlara yazdırdığı Orkun Yazıtlarındaki Söylev’inde Kağanın en önemli görevlerinden birisinin budunu EĞİTMEK olduğunu söylüyor. Türk Kağanları iyi kağanlar iseler, birer BAŞÖĞRETMEN olurlar.

Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran ATATÜRK, unutulan bu büyük TÜRK TÖRESİ kuralını dirilterek Türkiye yurttaşlarını eğitmiştir. Kimliğini bilmeyen yurttaşlara Türk olmanın bilincini, övüncünü, sevincini öğretmiştir.

Atatürk, yurttaşları karanlıkçılıktan kurtarıp bilimin aydınlığında aydınlanmanın yolunu göstermiş, yöntemini öğretmiştir.

ATATÜRK BUNUN İÇİN 'BAŞÖĞRETMEN'DİR.

Bunun için Atatürk Cumhuriyetinde ATA’nın izinde yurttaşlara Türklük Bilinci, Bilimlik Bakış Açısı öğreten bütün öğretmenlerimiz de birer başöğretmendirler.

Benim de birinci başöğretmenim ATA, ikinci başöğretmenim gerçekte Bayburt Kitre Köyü İlkokulunda başöğretmenim olan Babam Celalettin Zeybek’tir. Şimdi 99 yaşına girmek üzereyken yine de benim baş öğretmenimdir.

Başöğretmen ATA’nın, Babamın, bütün ATACI Öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.