MSB: Pençe operasyonlarında 13 terörist etkisiz hale getirildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım operasyonları kapsamında son iki günde 13 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Pençe operasyonlarının icra edildiği Irak’ın kuzeyinde 13 PKK’lı terörist daha etkisiz hale getirildi. Bu kapsamda, Irak’ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan’da yürütülen Pençe Yıldırım Operasyonu bölgesinde komandoların 8 PKK’lı teröristin, Metina bölgesindeki Pençe Şimşek Operasyonu’nda ise 5 PKK’lı teröristin kara ve hava unsurları tarafından etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Irak’ın kuzeyinde başarıyla devam eden Pençe Şimşek ve Pençe Yıldırım Operasyonları ile Metina ve Avaşin Basyan bölgesindeki teröristlere nefes aldırılmıyor. Her bir taşın altına bakan, her bir sığınak ve mağaraya giren komandolarımız, teröristleri etkisiz hale getirerek onlara ait sığınak, barınak, silah, mühimmat ve yaşam malzemelerini imha ediyor. Son olarak Irak’ın kuzeyindeki Avaşin-Basyan’da icra edilen Pençe Yıldırım Operasyonu bölgesinde kahraman komandolarımız 8 PKK’lı teröristi silahlarıyla etkisiz hale getirdi. Metina bölgesinde icra edilen Pençe Şimşek Operasyonu bölgesinde de tespit edilen 5 PKK’lı terörist, kara ve hava unsurlarımız tarafından etkisiz hale getirildi.”

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.