MİT, orman yangınlarına talimat veren teröristi etkisiz hale getirdi

Milli İstihbarat Teşkilatı, 2021'deki orman yangınlarına talimat veren PKK/KCK-YPS'nin sözde Türkiye sorumlusu Özgür Alparslan'ı Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Irak'ın kuzeyindeki Gara'da düzenlediği operasyon kapsamında PKK/KCK-YPS'nin sözde Türkiye sorumlusu Özgür Şoreş kod adlı Özgür Alparslan'ı etkisiz hale getirdi.

Anadolu Ajansının (AA) güvenlik kaynaklarına dayandırdığı habere göre MİT tarafından yeşil kodla aranan terörist, 2021 yılında Antalya’nın Manavgat ilçesinde meydana gelen orman yangını ile Muğla, Mersin ve Hatay’da 150 bin hektardan fazla ormanın yanmasına sebep olan eylemlerin talimatını veren isim ve örgütün "ateşin çocukları" oluşumunun kurucusu olduğu belirtildi.

Ayrıca teröristin, orman yangını eylemlerini anlık olarak takip ettiği de ortaya çıktı.

QHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.