MİT Operasyonuyla yakalanan FETÖ'nün Kırgızistan sorumlusu Orhan İnandı Türkiye’ye getirildi

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ’nün sözde üst düzey yöneticilerinden Orhan İnandı’nın MİT’in operasyonuyla yakalanarak Türkiye’ye getirildiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından yaptığı konuşmada, MİT’in başarılı bir operasyona daha imza attığını söyledi.  Erdoğan, FETÖ’nün üst düzey sorumlusu Orhan İnandı’nın Türkiye’ye getirildiğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “MİT, yürüttüğü özgün ve sabırlı çalışmalar neticesinde FETÖ’nün Orta Asya Genel Sorumlusu Orhan İnandı’yı ülkemize getirerek adalete teslim etmiştir.” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Bu devlete ve millete ihanet eden, pusu kuran, kan döken, maddi manevi herhangi bir zarar veren hiçbir yapının varlığını sürdürmesine izin vermeyeceğiz.” dedi. Ayrıca Erdoğan, bugüne kadar pek çok ülkeden 100’ün üzerinde kişinin Türkiye’ye getirildiğini aktardı.

TÜRKİYE’NİN İADESİNİ İSTEDİĞİ FETÖ’CÜ ORHAN İNANDI KİMDİR?

Kırgızistan’da Türkiye’nin uzun süredir iadesini istediği Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarından Orhan İnandı’nın bulunması için FETÖ’nün örgütlediği bir topluluk, 1 Haziran 2021’de Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği önünde eylem yapmıştı. Orhan İnandı, Kırgızistan’da FETÖ bağlantılı okullarının kurucusu olarak biliniyordu. Bişkek Oktyabr İlçe Polis İdaresi tarafından yapılan açıklamada, akrabalarının İnandı’nın kaybolduğuna ilişkin polise başvurduğu belirtildi.

Orhan İnandı, Kırgızistan’da 1990’lı yıllarında FETÖ ile bağlantılı olduğu bilinen Sebat Kırgız-Türk okullarının kurucusu olarak biliniyor. Kırgızistan 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Sebat okullarının ismini Sapat olarak değiştirmiş, okulların genel müdürlüğüne bir Kırgız vatandaşı getirilmişti. 1992 yılından itibaren Kırgızistan’da faaliyet gösteren söz konusu eğitim kurumu bünyesinde 16 liseyi, bir üniversiteyi, 5 orta okulu barındırıyor. 1995 yılından bu yana Kırgızistan’da bulunan İnandı’nın Kırgız vatandaşlığı da bulunuyor.

Batuhan Ateş / QHA - Kırgızistan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.