Mısır'dan Türkiye'ye protesto notası

BURSA ARENA / Haber Merkezi

Mısır Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'ndaki Mısır hakkında sözleri nedeniyle Türkiye’nin Kahire Maslahatgüzarı Mustafa Kemalettin'e nota verildiğini açıkladı.  

Erdoğan’ın BM Genel Kurulu'nda Muhammed Mursi'nin ölümü üzerinden Mısır'a adalet eleştirisi yöneltmesi, Kahire'nin tepkisini çekti.

Yuom7 gazetesinin haberine göre Türkiye’nin Kahire Maslahatgüzarı Mustafa Kemalletin, dün Mısır Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı ve bir protesto notası verildi.

BM Genel Kurulu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi' den bahsederken, “Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı'nın mahkeme salonunda çırpınarak ölmesi ve ailesinin defnine bile müsaade edilmemesi de içimizde kanayan bir yaradır. Bölgenin adalete ve hakkaniyete olan derin ihtiyacının adeta birer sembolü olmuştur” demişti. Erdoğan ayrıca, liderlerin katıldığı yemekte de ABD Başkanı Donald Trump'ın masasında Mısır Lideri Sisi'yi görünce yemeğe katılmaktan vazgeçmişti.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.